Nyheter

Carl Fredrik bloggar med underfundiga teckningar

NYHETER

Veckans bloggare: Jag blir glad när folk verkar tänka till

Carl Fredrik Holtermann bloggar om små och stora livsfrågor.

Varje blogginlägg har en illustration.

Nu vill han sammanställa dem till en bok.

OSKILJAKTLIGA ”bland inser några som gått skilda vägar att de borde försöka på nytt. De har insett att de är de bästa för varandra – trots allt. Det är vackert” skriver Carl Fredrik Holtermann i bloggen Therapeutic Pictionary.
OSKILJAKTLIGA ”bland inser några som gått skilda vägar att de borde försöka på nytt. De har insett att de är de bästa för varandra – trots allt. Det är vackert” skriver Carl Fredrik Holtermann i bloggen Therapeutic Pictionary.

Varför startade du bloggen?

- Jag har samlat på mig anteckningar i flera år, och har funderat på att sammanställa dem till en bok. Men sen introducerade någon mig för bloggar, och då tänkte jag att det är ett bra sätt att testa materialet och få kommentarer.

Vilka ämnen tar du upp?

- Det är mycket relationsproblem, små och stora livsfrågor, jobbet och barn. Det är ämnen som många bloggar om, men jag försöker göra det mer kärnfullt med hjälp av teckningarna. Jag gör några nya om dagen.

Jag såg att du börjat med teman - just nu är det relationer. Är det något du kommer fortsätta med framöver?

- Ja, det blir roligare att tänka i teman. Då skärper jag mig också. Någon mejlade och skrev: Carl Fredrik du har ju sån åldersnoja, det har du inte skrivit om. Så nu blir det snart ett sånt tema.

På vilket sätt menar du att bloggen är terapi?

- Att jag började berodde på att jag själv hade fem knepiga år. Det blev som en dialog med mig själv, och har fungerat som en bra hjälp. Sen får jag ofta höra att jag är bra att prata med, så det här bygger på mer än egna erfarenheter kan man säga.

Kommer det att bli en bok?

- Jag hoppas det, nu känner jag mig styrkt av responsen. Jag är produktiv och har redan gjort 300 teckningar. Jag har skisser till lika många till!

Vad får du för respons?

- Jag blir glad när folk verkar tänka till eller hittar något de känner igen hos sig själva. Ibland är ämnena för stora. Då får jag mest glad uppmuntran. Ibland får jag kommentarer som är jättepersonliga, och det är svårare att hantera.

Vad läser du själv för bloggar?

- Det är så nytt för mig än så länge, så jag surfar mest nyfiket omkring. Men det som fick mig att börja blogga var Letters to Marc Jacobs. Det är en begåvad tjej som skriver på engelska, otroligt väl formulerat. Hon mediterar över olika ämnen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Pengar!

Therapeutic Pictionary

Lotta Holmström

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter