Yovys armar låg i magen på alligatorn

NYHETER

Tre har dödats på en vecka i Florida

1 av 3 | Foto: människoätare Några dagar efter att Yovy Suarez Jimenez hittats död nära Fort Lauderdale fångades den här tre meter långa alligatorn. I magen hittades kvinnans båda armar.

NEW YORK

Skräcken sprider sig i Florida.

På mindre än en vecka har tre kvinnor dödats av alligatorer i turistparadiset.

– Alligatorerna är inne i en aktiv period just nu, men det förklarar inte varför de attackerar människor, säger djurexperten Willie Puz.

Det är mycket ovanligt att alligatorer dödar människor i Florida. Under de 58 år man samlat in data om kräldjurens attacker har bara 17 personer omkommit.

Men nu har tre kvinnor dödats av stora alligatorer på sex dagar.

Slet av hennes armar

I onsdags hittades Yovy Suarez Jimenez, 28, svårt tilltygade kropp i ett dike utanför Fort Lauderdale.

En obducent slog fast att en alligator sannolikt kastat sig upp ur en damm, slitit av kvinnans armar och bitit ihjäl henne.

Några dagar senare fångades en tre meter lång alligator i ett intilliggande vattendrag. I dess magsäck fann man två armar.

I förrgår attackerades Annemarie Campbell, 23, vid sjön Lake George i centrala Florida. Hennes vänner kastade sig i vattnet och lyckades få loss henne ur alligatorns käftar – men för sent. Hon var redan död.

I förrgår hittades Judy Coopers kropp i en kanal utanför S:t Petersburg.

Obduktionen visade att hon hade legat i vatten i två dygn – och sannolikt bitits ihjäl av en stor alligator.

Varnas för kanaler

Allmänheten varnas nu för att simma i vattendrag med tät växtlighet och för att röra sig nära kanaler och dammar under gryning och skymning.

Per Bjurman