”Det kändes som en ganska dålig och gammalmodig debatt”

NYHETER

Bloggare på aftonbladet.se skriver om gårdagens politiska debatt på tv, mellan Fredrik Reinfeldt och Göran Persson.

”MKs blogg” tycker att det var för mycket pajkastning, men gillade Perssons ideologiprat.

”På sätt och vis tyckte jag att det inte var en så bra debatt, det var rätt så mycket pajkastning och "titta vilken dålig idé han har, tittaaaaaa!".

Jag tycker att Göran Persson var den som mest ägnade sig åt att dra fram det dåliga med motståndaren, även om Reinfeldt inte var så dålig på det heller. På det viset kändes det som en ganska dålig och gammalmodig debatt. Och tyvärr blir ju intrycket det jag skrev ovan att Persson med sina lite mer angreppsfasoner framstår som "mer på hugget".

Det jag gillade med Persson var att han pratade mer ideologi än Reinfeldt, det var rätt så mycket om att "alla ska med, hålla ihop, solidaritet" och det var relativt lite "frihet och kapitalism" från Reinfeldt.

Sedan Perssons budskap att det går väldigt bra för Sverige är nog inte ett budskap som jag tror att de flesta känner igen sig i. Det blir lite trovärdighetsproblem med det tycker jag. Däremot skrämmer mig Reinfeldt-allians-tankarna kring att försämra för samhällets "svaga" som en del i satsningarna på att få igång Sverige.

Rent konkret fanns det väl en del tydliga förslag och tankar även om det saknas mycket kring sysselsättningen, det var mest ord från båda i den frågan tycker jag.”

MKs blogg

Fler bloggar:

Frågor som rör människor

”Mycket givande att se en debatt mellan Persson och Reinfelt. Åtminstone för den som just vaknat upp ur en 30 år lång koma, det är väl minst så lång tid som gått sen det fanns den minsta antydan till modernt och nytt tänkande i den svenska partipolitiken.

Vad mycket mer intressant det skulle bli med en debatt med ett antal slumpvis utvalda icke politiskt aktiva människor, som kunde få ett välbehövt utrymme att lyfta fram vilka frågor som människor utanför partihögkvarteren bryr sig om.

Den enskilde medborgarens röst verkar stendöd i dagens Sverige. De enda icke-politiker som någon gång hörs är självutnämnda proffstyckare, vanligtvis mest meriterande inom någonting som inte har ett dyft att göra med de ämnen de konstant bjuds in att yttra sig om.”

Used to be a sweet boy

Blir frustrerad

”Så mycket frustration man känner när man hör Reinfeldt och Perssons duell. Smutskastning av varandra, jag undrar vem som skrivit deras försvarstal, knappast pratar de av egna erfarenheter.

Nu ska vi alla få det bättre, barn, sjuka, arbetslösa, pensionärer, elever osv. Men hallå, hur mycket substans ligger de i deras prat? Visst det går ju bra att säga att vi behöver mer lärare, ska skapa och behöver mer jobb. Men HUR ska det gå till utan att politiken förändras.

?

Jag blir sååå trött, jag blir så less, på allt jädra politiker svammel. Prat ger som bekant ingen förändring och förbättring - det gör bara handling! Men inte ett endaste konkret genomförbart svar ger de.

Det går bra för Sverige! ... jasså ja möjligtvis för de som svävar i den blå fantasivärlden.”

Oral ventilation

Trovärdighet?

”Frågan ifall Fredrik Reinfeldts nya moderata politik är trovärdig eller om regeringsmakten innebär att den praktiska moderata politiken blir den gamla vanliga ändå är inget vi kan konstatera nu.

För att få veta om den är ny och trovärdig måste den borgerliga alliansen vinna valet och moderaterna som största parti måste då hålla en rak och tydlig kurs enligt den nya kurs som partiet säger sig ha slagit in på.”

Kjellbergsweden

Helgarderad.

”Efter gårdagens debatt är det dags att fräscha upp den här målningen från tidigt sjuttiotal. ”Sneglaren” av Tage Åsén.

Från utställningen i Brobytornets Konsthall.”

(Se bilden på bloggen!)

Brobygubbens Bildblogg

Så här kan du också blogga

Skaffa en egen blogg – gratis, på aftonbladet.se

Birgitta Wilén