Aftonbladet startar bloggtjänst

NYHETER

Så skaffar du en egen blogg

1 av 2 | Foto: Lasse Allard
Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se och Sigge Eklund, bloggansvarig.

Tiotusentals svenskar gör det.

Gör det du också – på Aftonbladets nya bloggsajt.

Här kan du gratis skapa din egen blogg och skriva dagbok, kommentera världshändelserna, den lokala fotbollsmatchen eller vad du vill.

Att blogga är numera ett begrepp. Och att blogga blir bara populärare och populärare. Tiotusentals svenskar bloggar idag på nätet – och ännu fler läser dem.

I dag startar Aftonbladet en ny bloggsajt på aftonbladet.se.

Här kan vem som helst hur enkelt som helst och helt utan kostnad skapa sin egen blogg. På några minuter kan du vara i gång.

–  Vi tror att det finns ett mycket stort behov bland våra läsare att presentera sina kunskaper och åsikter på olika sätt, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se

–  En blogg är väldigt enkelt sätt att få en egen hemsida, där man kan uttrycka det som är en själv varmast om hjärtat.

Du kanske har åsikter om någon nyhet du läst om i Aftonbladet eller vad som helst som händer i Sverige och världen. Du kan skriva om vad du vill. Om ditt specialintresse, om politik eller sport – eller helt enkelt om vad som händer i ditt eget liv och det som står dig närmast.

–  Vi ser det som ett sätt vidga möjligheterna till yttrandefrihet. På vår egen sajt, Läsarbladet, kommer vi också att lyfta fram olika bloggar och koppla det till vår journalistik. Det här är ett led i att förändra journalistiken från att vara en megafon till att bli en dialog, säger Kalle Jungkvist.

På köpet kan du nå människor du kanske aldrig hade nått annars – aftonbladet.se har varje dag cirka 1,3 miljoner unika besökare.

De kan bli dina läsare.

Här hittar du Aftonbladet Blogg

Så bloggar du

Snabbt, enkelt, gratis. Såhär gör du för att blogga hos Aftonbladet:

Aftonbladets egna populära bloggare finns också på nätet

Kerstin Nilsson