Hoppborg steg till väders - två dog

Två kvinnor störtade mot döden

Steg till väders Hoppborgen krrockade med en elstolpe och två kvinnor föll ur.
Steg till väders Hoppborgen krrockade med en elstolpe och två kvinnor föll ur.

En tragisk olycka inträffade i söndags i engelska Chester-le-Street då en hoppborg slet sig från förtöjningarna och steg till väders. 30 människor följde med på luftfärden och två kvinnor ramlade av och omkom.

Hoppborgen kallas Dreamscape och är en slags konstinstallation. Den är konstruerad som en hoppborg och består av flera sammanbundna rum. Dreamscape är en stor attraktion som turnerat runt England och mest populär är den hos barnfamiljer, skriver brittiska Daily Mail.

Förväntansfulla

I söndags var det dags för invånarna i lilla Chester-le-Street att besöka Dreamscape som stod i en park. Många förväntansfulla stod på kö när Dreamscape plötsligt släppte från förtöjningarna och steg mot skyn.

30 passagerare fanns inuti hoppborgen. Till slut kolliderade hoppborgen med en elstolpe och två kvinnor föll då ur och ner på marken. De omkom omedelbart. Ytterligare 14 människor fick föras till sjukhus och för en treårig flicka är tillståndet kritiskt.

Förvtivlad

En av dem som bevittnade den tragiska olyckan var konstnären Maurice Agis som skapat Dreamspace.

- Maurice är förtvivlad och det är vi alla. Han har jobbat hela livet för att glädja andra och nu är två människor döda. Han vill aldrig mer skapa någonting, säger hans fru Paloma till Daily Mail.

Orsaken till olyckan är ännu inte känd, men polisen uppmanar allmänheten att lämna in eventuella videofilmer av händelsen.

Det är inte första gången den här typen av olycka inträffar.

Den 9 april lyfte en hoppborg i Sahuarita i Arizona. I hoppborgen fanns en femårig flicka och hennes 22-månader gama syster. Flickorna klarade sig med lindriga skador. Den 3 juli samma år skadades tre barn då en hoppborg slet sig i staden Pila i Polen. Ett av barnen föll tio meter och landade på en trottoar.

Anna Lindström

Publisert: