Vasastan - en ny sida av stan

NYHETER

Att du missade evenemanget "STHLM? - en ny sida av stan", behöver inte betyda att du missat festen. Här ger vi dig Vasastan i fem enkla steg. Bara att skriva ut och promenera iväg!

Klicka på platserna för att få mer information om kartor, öppettider och kontaktuppgifter.

1. Vin och Sprithistoriska museet

Dalagatan 100

Stans blötaste museum arrangerar bland annat vinprovningar och utställningar. I den pågående utställningen kan du bland annat utröna vilken sorts vintyp du är.

2. Café Sirap

Surbrunsgatan 31A

Pannkakor på Sirap är en välsignelse vilken söndagsmorgon som helst. Och gillar du inte pannkakor så smakar kaffet alldeles utmärkt det också.

3. Kentaurusstatyn, Observatorielunden

Från toppen av stans mesta stjärnskådarpark kan du både räkna kyrkor och glo på skateboardkidsen nere vid Stadsbiblioteket. Perfekt för en dag med filt, fika och förälskelse.

4. Slatgo & Clemenza

Västmannagatan 79

Om David Lynch skulle spela in en uppföljare till Twin Peaks i Fisksätra så är det här hans kostymör skulle inhandla rekvisitan. Hattar och dojor, så stilrena att Agent Cooper skulle få beslutsångest.

5. Tranan

Karlbergsvägen 14

Husmanskost med finlir. En halstrad råbiff i restaurangen är tillagad efter konstens alla regler, och vill du ha ett budgetalternativ så tar du dig nerför trapporna till baren och plockar in en smörstekt strömmingsflundra för en hundring jämnt.

Har du gått den här rundan?

Skicka ett brev och berätta vad du tyckte till: [email protected]