Nekades lägga fram ny bevisning

NYHETER

Rättens ordförande stoppade advokat Per Oehme under slutpläderingen

Styvpappans advokat Per Oehme gick i sin slutplädering ut för att sänka Bobbys mammas trovärdighet.

– Vad händer i hennes huvud? Vad är dikt, vad är verklighet? sa Oehme i rätten.

Advokaten ville också lägga fram ny bevisning, men nekades av rättens ordförande.

Per Oehme höll fast vid att man inte kan utesluta att Bobby avled på grund av att han fått en apelsinklyfta i halsen, eller att han drabbats av ett epileptiskt anfall.

– Det är inget mord överhuvudtaget. Åklagarens scenario är en teori, men den är inte styrkt. Den är inte ställd utom allt rimligt tvivel, sa Oehme, som anser att hans klient inte längre bör sitta häktad.

De enda brott styvpappan kan fällas för är enligt advokaten brott mot griftefriden och grovt falsklarm.

En godispåse

Advokat Oehme tog i sin slutplädering upp nya uppgifter som skulle kunna peka i riktning mot alternativa dödsorsaker.

ndash; Det kanske är elakt att presentera nya uppgifter i slutpläderingen, men faktum är att XX (styvpappan) hittade det här i förundersökningen i natt, sa Per Oehme.

Han hann dock bara börja prata om en godispåse polisen hittat i Bobbys rum, då åklagaren Erik Handmark högljutt protesterade, och Oehme blev hindrad av rättens ordförande.

Advokat Per Oehme gick i dag hårt åt polisens förhörsledare som han anser ställt ledande frågor till mamman under förhören.

– När NN berättar något som är till nackdel för henne själv, byter man ämne. Jag tycker det är anmärkningsvärt. Så får det inte gå till.

Precis som tidigare riktade Per Oehme kritik mot den i hans ögon alltför nära relationen mellan mamman och åtminstone en av polisens förhörsledare.

”Enkel bild"

– Med en sådan person som NN ska man vara mycket försiktig med att bygga upp ett förtroende av det här slaget i en förhörssituation.

Oehme kritiserade också media, som han anser visat upp en förenklad bild av händelseförloppet.

– XX (styvpappan) är psykopaten, NN (mamman) är det jagsvaga offret, och Bobby är den misshandlade och mördade. Det obehagliga vill man inte se. Mamman som inte ser sitt barn, mamman som inte tycker om sitt barn, sa han.

Simone Söderhjelm, Mia Carron