Åhhh, ännu en dag att fira

NYHETER

Alex Hirka instiftade orgasmdagen som present åt sin flickvän

mats strand En dag att njuta av...

Ännu en stor högtid är här.

Nu är det dags att fira – internationella orgasmdagen.

– Jag vill se världen förenas i en enda stor orgasm, säger upphovsmannen Alex Hirka.

Jul, påsk, midsommar och nyår i all ära.

Men just den här tisdagen är det dags att fira något annat: internationella? orgasmdagen. För åttonde året i rad firas den ganska okända högtiden, detta sedan den amerikanska bisexuella aktivisten Alex Hirka instiftade den 1998.

Numera uppmärksammas den på flera platser runt om i världen.

– För mig är det ett sätt att sprida positiv energi. Jag vill gärna att människor över hela världen frigör sin energi vid samma tidpunkt, i en stor orgasm, säger Alex Hirka i en intervju med tyska radiokanalen Airotic Radio.

Just 8 augusti kanske inte låter som ett mer orgiastiskt datum än något annat, men det har sin förklaring. Hirkas flickvän Laurie fyller nämligen år.

– Jag ville gärna ge henne en födelsedagspresent, samtidigt så är det inga stora internationella högtider vid den här tiden på året.

Naturligtvis är det inte alla som har det så väl förspänt som Alex på partnerfronten. Men man kan fira ändå. Upphovsmannen ger oss, så att säga, fria händer.

– Hela världen – förenas och fira orgasmen! Ensamma, som par eller i grupper. Oavsett hur det görs, så ska det fokuseras på den positiva energin, mässar Alex Hirka.

Så grattis, hela mänskligheten, på internationella orgasmdagen.

Patrik Andersson