50 bilar i masskrock i USA

Foto: AP
DÅlig sikt All rök gjorde det svårt för räddningsfordon att ta sig fram till olycksplatsen.

avElisabet Wahl

NYHETER

Tre personer har dött i en masskrock i Florida i USA.

Minst 50 bilar var inblandade i olyckan som orsakades av dålig sikt.

Bilderna från motorväg nummer 4, som går mellan Tampa och Orlando i Florida, visar mängder av utbrända bilvrak. Nästan 25 kilometer av vägen är avstängd efter de många olyckor som skedde i morse – i den värsta var över 50 bilar inblandade.

Anledningen till olyckorna uppges vara att vägen plötsligt sveptes in i rök från skogsbrand i närheten. En skogsbrand som uppstått efter att en planerad brand plötsligt inte längre gick att kontrollera.

– Allt har bara stannat. Du kan inte se din hand om du håller den framför ditt ansikte, sa Robert Ellison, som körde österut på vägen när röken svepte in, till lokala medier.

Den dåliga sikten gjorde det mycket svårt för räddningsfordon att ta sig fram till olycksplatsen. Polismän och sjukvårdare fick gå till fots mellan de brinnande fordonen för att leta efter skadade.

Oklart hur många skadade

Flera timmar efter krocken slet räddningsmannskapet fortfarande för att få fram en man som låg fastklämd under en lastbil. Hur många som skadats i olyckan är oklart men minst tre personer uppges har dött.

Från polisen var man mycket kritisk till beslutet att starta den planerade branden med tanke på det torra vädret. Branden har hittills härjat på ett 160 hektar stort område och är fortfarande inte under kontroll.