Nyheter

Dömd 48 gånger för rattfylleri

Av: 

Sofie Strandberg

NYHETER

I maj körde mannen på en kvinna med barnvagn – i helgen åkte han fast två gånger

Han är dömd för rattfylleri 48 gånger.

I helgen åkte mannen fast igen – två gånger.

– Vi gör vad vi kan för att stoppa honom, men det är svårt, säger Michael Malmberg vid Uppsalapolisen, till Nyhetskanalen.se.

Mannen i 50-årsåldern har kört rattfull i flera årtionden. På fredagen togs han av polisen sedan han kört påverkad i Uppsala centrum.

Men det dröjde inte länge innan han var ute på vägarna igen – rattfull även denna gång. Vid lunchtid på lördagen stoppades han i Märsta misstänkt för rattonykterhet, skriver Nyhetskanalen.se.

Notorisk

Hos polisen är mannen välkänd. Han är dömd för rattfylleri 48 gånger. Royne Käck vid Arlandapolisen, som bistått Norrortspolisen i ärendet, är frusterad.

– Den här mannen har inget körkort och han kommer över bilar hela tiden. Får han inte låna, stjäl han dem, säger Royne Käck till Upsala Nya Tidning.

Han fortsätter.

– En sådan här människa är ett stort problem, vi kan ju inte låsa in honom för tid och evighet.

Körde på barnvagn

I maj körde mannen på en kvinna med barnvagn i Knivsta utanför Uppsala.

– I samband med den här kollisionen så flög barnet ur barnvagnen och mamman lyckades fånga barnet mer eller mindre i luften. Både barnet och mamman klarade sig oskadda den här gången. Men det hade kunnat sluta riktigt illa, säger Michael Malmberg, förundersökningsledare vid Uppsalapolisen till TV4Nyheterna.

Sedan 2001 har antalet anmälda fall av rattonykterhet ökat från 18 000 till 31 000, skriver Nyhetskanalen.se.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: