Nyheter

Attack mot två män efter kyss

NYHETER

”Gärningsmännen hade klart för sig att de var homosexuella”

Två unga män rånades på sina mobiltelefoner i Tantolunden på Södermalm i Stockholm vid midnatt natten mot måndagen. En av männen knivhöggs och skadades allvarligt. Polisen betecknar det inträffade som ett hatbrott.

Det var två homosexuella som attackerades av tre män. Förövarna anspelade på deras sexualitet och att de just hade kysst varandra. Sedan tog de fram knivar och krävde värdesaker.

– Gärningsmännen hade klart för sig att de var homosexuella. Och har använt det som men det ser ut som om rånet var huvudsyftet, säger Bo Olsson stationsbefäl på Södermalmspolisen

Knivhugg i magen

Strax efter ordväxlingen höggs det ena av de två offren i magen och föll ner till marken. Han fördes i ambulans till Karolinska universitetssjukhuset i Solna, där han låg för observation tidigt på morgonen.

– Skadorna är inte livshotande men det är alltid allvarligt när någon blir knivskuren, säger Bo Olsson.

Ett stort antal poliser sattes in i jakten på de två gärningsmännen, som sågs försvinna springande mot Årstaviken efter överfallet.

– Vi kraftsamlar för sådana här brott och det här kommer säkerligen att få resurser, säger Bo Olsson.

Attacken sker samtidigt som Pridefestivalen, ett evenemang för homosexuella, bisexuella och transpersoner, pågår i Stockholm. Ett festivalområde ska i veckan öppna i Tantolunden där överfallet ägde rum.

”Hatbrott en del av vardagen”

– Det är fruktansvärt att sådant här händer. Tyvärr är hatbrott en del av vardagen för HBT-personer, säger Anna Söderström presschef för Pridefestivalen.

De attackerade var arbetade inte med festivalen. Knivskärningen kommer inte leda till några ökade säkerhetsåtgärder under festivalen.

Samarbete med polisen

– Vi har ett starkt och nära samarbete med polisen och vi ser ingen anledning att göra några förändringar, säger Anna Söderström.

De angripna männen är i 25-30-årsåldern. Polisen letar efter gärningsmännen och vill ha in uppgifter från möjliga vittnen.

Tipsa | Aftonbladet

TT

ANNONS

Stoppa myggen! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel! VINNARE av Aftonbladets test av bästa myggmedel 2022!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter