Kidnappad flicka fritagen av polis

1 av 3 | Foto: Polisen håller presskonfrens efter att Reighs pappa anhållits.
NYHETER

Sandra Boss vädjade till sin ex-make på internet:

Lämna tillbaka vår dotter!

Efter en stor polisinsats har nu flickans pappa gripits.

Efter föräldarnas separation i december har Reigh Boss, 7, bott hos sin mamma i London. I söndags var flickan på ett övervakat besök hos sin pappa i Boston, USA.

Plötsligt stuvade Clark Rockefeller in dottern i sin stadsjeep, slog till socialarbetaren och körde därifrån. Sedan dess har flickan varit spårlöst försvunnen.

Vädjat på Youtube

De senaste dagarna har varit mardrömslika för mamman Sandra Boss. Hon spelade in efterlysningar, där hon vädjar att kidnapparen ska lämna tillbaka dottern, och lagt ut på olika internetsajter såsom Youtube.

Tack vare ett tips från allmänheten har mannen nu kunnat gripas. Räddningsaktionen och gripandet var planerad in i minsta detalj, förklarade polisen under en presskonferens på söndagen. Det hela var ett samarbete mellan polisen i Baltimore och FBI.

– Utredare kom fram till att Clark Rockefeller och Reigh uppehöll sig i en lägenhet i nära Anchorage Marina, där Rockefeller stannat till med sin katamaran, säger polisens talesman.

Falskt namn

Polisen lade ut ett lockbete – och Rockefeller nappade.

– Man ringde till honom och sa att hans båt blivit stulen. Han greps när han lämnade lägenheten.

Reigh kunde omhändertas och föras till säkerhet, skriver Sky News.

Clark Rockefeller riskerar nu åtal för bland annat misshandel och frihetsberövande. Men många frågetecken omgärdar pappan. Hans identitet är inte säkerställd och han tros ha gått under falskt namn, uppger polisen.

Sandra Boss kommer inom kort att återförenas med sin dotter, som går under smeknamnet "Snooks".