Östersund

Knarkväska smälte fram ur snön

Av: 

Klara Askerup

NYHETER

Var fylld med med hasch, marijuana och amfetamin

Snötäcket höll väskan full med pengar och knark hemlig – tills nu. Det var när tövädret nådde Östersund som det ovanliga fyndet upptäcktes.

– Antingen har ägaren inte hittat den igen eller så har man glömt bort vart man slängt den, säger Michael Lundberg vid Östersundspolisen.

Det som göms i snö...

I måndags fick en förbipasserande i Torvalla, industriområde syn på något intresseväckande. En upptinad väska låg slängd intill en blomkruka. I väskan visade det sig vara nerpackat både knark, pepparspray och pengar. Polisen kallades till platsen för att undersöka det olagliga innehållet och vid vidare undersökning fann man drygt 200 gram hasch, 50 gram marijuana, 1,5 gram amfetamin och ett antal narkotikaklassade mediciner. Väskan innehöll även olaglig pepparspray och en mängd kontanter.

– Den här narkotikan är värd 25–30 000 skulle jag tro. Det skapar ju någon form av ringar på vattnet, antingen för den som köpt det här eller tänkt att sälja det, säger Michael Lundberg.

”Det finns en mängd teorier”

Polisen tror att väskan har legat under snön en längre tid, kanske i över två veckor.

– Det har snöat såpass mycket att den legat gömd. Antingen har ägaren inte hittat den igen eller så har man glömt bort vart man slängt den.

Både väskan och pengarna uppges ha varit genomblöta vilket även försvårar arbetet med att säkra eventuella fingeravtryck.

– Det finns en mängd teorier kring varför väskan låg där. Det är ju olagligt att inneha narkotika så kanske har man känt sig förföljd eller iakttagen av polis, öppnat en bilruta och kastat ut väskan, hamnat i bråk eller liknande, säger Michael Lundberg.

Ägaren är okänd

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt narkotikabrott och gör nu en teknisk undersökning av innehållet. Väskan är av en axelremsmodell, den är blå och har märket Adidas. I väskan fanns inget som kunde härleda polisen till en ägare.

– Det är inte troligt att ägaren kommer att höra av sig till oss heller, säger Michael Lundberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den nya muminmuggen 2021 finns hos Cervera – förhandsboka nu!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Östersund

Narkotika

Brott