Sötsugen björn på barnkalas åt alla cupcakes – dog

Objudna gäster på kalas är aldrig roligt.

En familj i Juneau, Alaska råkade ut för en gäst som ramlade genom taket, åt upp alla cupcakes för att sedan gå ett ledsamt öde till mötes.

Alicia Bishops och Glenn Merrills barnkalas för sonen Jackson hade inte ens hunnit börja när den första gästen ramlade in.

Objuden. Genom taket.

– Jag hörde hur det knakade. Och plötsligt ramlar en björn ner från takfönstret. Den var inte ens en meter från mig, säger Alicia Bishop till Juneau Empire.

Paret hade stressat hela morgonen, grillat lax och bakat en tårta.

Men gissningsvis var kalashetsen inget emot pulsen de fick när den objudna fyrfotingen brakade in.

Åt upp alla cupcakes

Den omtöcknade björnen repade sig från fallet och riktade snabbt sin uppmärksamhet mot vardagsrumsbordet där familjen hade dukat upp en buffé bestående av cupcakes med citron-blåbär- och jordnötssmak.

– Björnen sätter labbarna på bordet och börjar slicka i sig av cupcakesen. Du måste skoja, tänkte jag, säger Alicia Bishop.

Röd och grön glasyr försvann ner i björnens glupska gap innan paret lyckades skuffa ut björnen genom en bakdörr.

Men björnen var inte nöjd så. Den tog sig runt huset och blängde lystet genom ett fönster på de bakverk som fanns kvar därinne.

Det krävdes en rejäl dusch av björnspray, som Glenn Merrill sprang till grannen för att låna, innan den djuriska partypoopern lämnade kalaset och drog vidare.

Slutade illa för björnen

Bara en halvtimme senare tvingades polisen i Juneau att skjuta en björn i samma område.

Björnen försökte ta sig in i ett annat hus i området och ville inte försvinna trots upprepade försök att skrämma iväg den.

Området är känt för sin stora förekomst av björn, så det kan mycket väl ha varit någon annan än den sötsugna takklättraren vars liv tog slut. Men experterna har tråkiga besked.

– Det var antagligen samma björn, sade Ryan Scott vid Alaska Department of Fish and Game Management till Juneau Empire.

Publisert: