SVT tvingades avbryta direktsändning

1 av 46
NYHETER

Här tvingas SVT:s korrespondent fly undan polisens tårgas – mitt under direktsändningen från oroligheterna i Ferguson.

Sammandrabbningarna är fortsatt våldsamma.

Under natten har två personer skjutits.

Foto: AP
Oroligheterna började efter att tonåringen Michael Brown (bilden) blivit skjuten av polis.

Protesterna efter att 18-årige Michael Brown sköts ihjäl av polis i Ferguson, en förort till St Louis i USA, fortsätter.

Nationalgardet har kallats in för att stävja våldet och därför hävdes det nattliga utegångsförbudet hävdes. Men även måndagskvällen, lokal tid, har varit orolig.

Tvingades bryta för tårgas

Demonstranter ska bland annat ha kastat flaskor och stenar mot polisen som i sin tur svarade med tårgas.

SVT:s USA-korrespondent som är på plats tvingades bryta en intervju i direktsändning i morse – tårgasen blev för mycket.

– Nu väller det in stickande tårgas här. Jag vet inte riktigt vad som hänt, men luften har blivit lite svår att andas och vi har inga gasmasker på oss, så jag tror vi får avsluta det här, säger hon i sändningen innan hon ses gå ut ur bild med en arm för sin näsa och mun.

Två skottskadade

Under en presskonferens vid niotiden på tisdagsmorgonen, svensk tid, sa polisbefälet Ron Johnson att två personer skjutits under måndagen. Samtidigt uppgav han att ”inte en enda kula avlossats av polisen”. Ron Johnson hade ingen information om tillståndet för de skottskadade.

Polisen ska under nattens oroligheter ha utsatts för tung skottlossning och på presskonferensen visades en del av de beslag man gjort upp, bland annat molotovcocktails och vapen.

31 personer ha gripits under natten, varav några hemmahörande i New York samt Kalifornien.

Sköts med sex skott

President Barack Obama följer oroligheterna och har manat båda sidor till återhållsamhet.

Under en pressträff sa han att ilska över dödsskjutningen är ”förståelig”, men fördömde samtidigt våld och plundring under protesterna, rapporterar TT.

– Det tjänar bara till att öka spänningarna och skapa kaos, sa presidenten enligt nyhetsbyrån.

Enligt en obduktion sköts den obeväpnade Michael Brown med minst sex skott. Två av dem träffade hans huvud.

Familjens advokat Benjamin Crump menar att obduktionen stämmer väl överens med vad vittnen tidigare uppgett: Att dödsskjutningen var en ren avrättning.