Film av dödsskjutning släppt av polis

NYHETER

Tolv skott avlossades när 25-årige Kajieme Powell sköts ihjäl nära amerikanska Ferguson.

Filmen av händelsen visar hur han höll händerna längs sidorna.

Skjutningen inträffade intill ett samhälle som nyligen skakats av en liknande händelse.

Massiva protester har ägt rum efter att 18-årige Michael Brown sköts ihjäl av polisen i amerikanska Ferguson, en förort till St. Louis, för snart två veckor sedan.

I tisdags dödades ännu en svart man av polisen.

25-årige Kajieme Powell misstänktes ha snattat dricka och bakverk från ett snabbköp bara omkring sex kilometer från platsen där Michael Brown sköts ihjäl.

Mannen uppges ha viftat med en kniv innan två poliser avlossade sina vapen mot honom. Han hade flera gånger uppmanats att släppa kniven men då sagt "skjut mig då, döda mig", enligt polisen.

Tolv skott i rad

Nu släpper polisen ett videoklipp från skjutningen, filmat med ett vittnes mobilkamera.

Tolv skott avfyrades i snabb följd, enligt brittiska The Guardian.

Powell var inte så nära poliserna som man tidigare sagt, enligt amerikanska Huffington Post. Han hade dessutom händerna längs sidorna i stället för att han skulle hållit en kniv i ett överhandsgrepp som för att hugga.

– Jag tror inte att någon av oss kan förneka att anspänningarna, inte bara i St. Louis utan runtom i landet och i världen, på grund av händelserna i Ferguson under de senaste tio eller tolv dagarna definitivt har fått oss att se till att vi får det här rätt och besvarat så många frågor som vi kan så snabbt som vi kan, säger Sam Dotson, polischef i St. Louis, enligt flera medier.

Uppgifterna om vad som hände när Michael Brown sköts ihjäl i baksätet på en polisbil går isär. Enligt polisen ska han ha försökt ta en polismans vapen.

Men ett ögonvittne säger att 18-åringen hade händerna i luften när han sköts helt oprovocerat.