Publicerad:

Siaren förutsåg död – åtalas för mord

Av: Erik Melin

Publicerad:
Daniel Perez ledde i flera år en sektliknande grupp.
Foto: MIKE HUTMACHER/ AP
Daniel Perez ledde i flera år en sektliknande grupp.

Den självutnämnde siaren Daniel Perez, 55, förutsåg att Patrica Hughes skulle dö.

Sedan dränkte han henne i en pool.

Det menar i alla fall åklagarna i Wichita, Kansas.

Daniel Perez ledde i flera år en sektliknande grupp som gjorde stora pengar på att livförsäkringar skrevs med gruppen som förmånstagare. Mellan 2001 och 2008 dog nämligen fyra av gruppens medlemmar och stora summor betalades ut.

Medlemmar i gruppen, som mest bestod av unga kvinnor, berättar hur de var rädda för Perez och hur de alltid bodde i samma rum som honom. På det sättet kunde han hålla uppsikt över dem. Flera har också anklagat honom för sexuella övergrepp, rapporterar AP.

Perez menade att han hade övernaturliga krafter. Bland annat kunde han se in i framtiden, enligt honom själv.

12-årig flicka vittne

2003 hittades gruppmedlemmen Patricia Hughes drunknad i en pool. Teorin var att hon dött då hon försökte rädda sin tvååriga dotter från vattnet.

Men nya uppgifter gjorde att utredare omrubricerade händelsen som mord. En då 12-årig flicka, också tidigare medlem i gruppen, har berättat hur Hughes och Perez bad henne att passa den tvååriga dottern. Hughes kysste sin dotter adjö och sa att hon skulle komma tillbaka från de döda, vilket Daniel Perez tros ha övertygat henne om.

Därefter väntade flickan och det unga barnet på ett kontor. Efter ett tag hörde hon ett plask och hur Hughes skrek. Kort efteråt dök Perez upp. Han bad flickan att vänta ett tag, sedan ta barnet till bassängen och se till att det blev vått och efter det ringa polisen och berätta att Hughes dött när hon försökt rädda sitt barn.

Anklagas för våldtäkt

2010 greps Perez av polisen och han dömdes för identitetskapning. För brottet avtjänade han ett två år långt fängelsestraff.

Nu väntar eventuellt betydligt strängare straff. Förutom mordåtalet anklagas han också för bland annat sexuellt utnyttjande av barn, våldtäkt, olaga hot och försäkringsbedrägeri. Döms han för mord så väntar ett livslångt fängelsestraff.

Publicerad:
Publicerad: