Margareta Thorgren

Madeleine fortsätter jobba

Av: 

Ida Gustafsson

NYHETER

Madeleine och Chris lämnar Stockholm – för Gävle.

Utöver de officiella uppdragen jobbar Madeleine vidare med Childhood även i Sverige.

– Var det blir är ännu inte bestämt och därför är hemmabasen i Stockholm, säger Margareta Thorgren, Hovets informationschef. 

Paret Bernadotte-O'Neill har åkt till prinsessans hertiginnedöme Hälsingland och Gästrikland. I dag äter de lunch med landshövdingen Barbro Holmberg, besöker ett företag och ett aktivitetshus för ungdomar i Gävle.
Enligt den ursprungliga planen var det bara prinsessan som skulle delta, men dessa ändrades i slutet av förra veckan:

– Christopher O'Neill är med i dag för att det fanns en lucka i hans program, säger Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet.

”Planerar att bo i Europa”

Sedan Svenska Akademiens högtidssammankomst den 20:e december har paret legat lågt med de officiella plikterna. Dagens besök är årets första representationsuppdrag för prinsessan som på nyårsafton meddelade att hon och maken Chris O'Neill har lämnat New York-åren bakom sig. Men om de numera är bosatta i Sverige på obestämd tid är inte helt klart:

– Paret planerar att bo någonstans i Europa och var det blir är ännu inte bestämt och därför är hemmabasen just nu i Stockholm, säger Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet.

Under tiden som Madeleine bor i Sverige kommer hon att delta i ytterligare officiella uppdrag under våren, meddelar hovet. Men vad dessa gäller är ännu inte offentliggjorda.

Jobbar på Childhood

Den 20 februari fyller prinsessan Leonore 1 år och till sommaren väntas hon få ett syskon. Men någon mammaledighet under våren inte aktuell för Madeleine. Enligt hovet kommer prinsessan att fortsätta att ha en anställning på Childhood även nu när paret bor i Stockholm.

– Childhood är en organisation som finns i flera länder. Och huvudkontoret ligger i Stockholm, säger Margareta Thorgren.

När prinsessan Madeleine bodde i New York fick hon apanage när hon representerade Sverige vid olika evenemang och tillfällen. Hur det blir nu vill hovet inte berätta. 

– Apanage är ingenting som jag kommenterar, säger Thorgren.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % rabatt på massor av varor!

Åhlens

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Margareta Thorgren

Hovet (Kungahuset)

Prinsessan Madeleine