”Han var en kille med hjärta”

1 av 8 | Foto: ”Alla i byn kände honom. Han har alltid ställt upp för varenda kotte i byn, han skjutsade och hämtade folk. Det är otroligt sorgligt”, säger grannen Annika Hjärtedal.
NYHETER

Vid kyrkan i Söderbärke vajar flaggan på halv stång.

Den döde 30-åringen var välkänd i samhället.

– Han var en kille med hjärta. Nu är det bysorg, säger en vän.

I lilla Söderbärke i södra Dalarna var det allmän förstämning i går. Var och varannan människa som Aftonbladet pratade med kände till den döde. Han körde timmerbil men också buss, bland annat för ortens fotbollslag.

– Detta är oerhört tragiskt. Han var en otroligt snäll person. Han ställde alltid upp i tid och otid. Det fanns inga obekväma arbetstider för den killen, säger grannen Mikael Fredriksson.

– Jag förlorade själv en son för två år sedan och förstår vad familjen går igenom.

Flera unga

Flera andra Söderbärke-bor nämner, när de pratar om den döde 30-åringen, bilolyckan där Mikael Fredrikssons son och en pojke till dog.

– Det är flera unga som har dött på kort tid i byn. Det blir lite extra sorglig stämning på det sättet, säger Irene Hedstierna.

Vid kyrkan i Söderbärke har flaggan hissats på halv stång. Kyrkorummet står öppet för att hedra den döde.

– Han var alltid glad när man såg honom och ställde alltid upp för alla. Det var kanske det som blev hans öde, säger prästen Jan Andersson.

’Nu är det bysorg’

En kvinna som stod nära den döde men vill vara anonym säger:

– Han var en kille med hjärta. Nu är det bysorg.

Aimo Timonen bor bara några hus från 30-åringens hem – där han bodde ensam.

– Det är fruktansvärt. Att brinna upp är den värsta död man kan få.

Skrev minnesord

Grannen Annika Hjärtedal är precis som alla andra chockad över det inträffade:

– Alla i byn kände honom. Han har alltid ställt upp för varenda kotte i byn, han skjutsade och hämtade folk. Det är otroligt sorgligt, säger hon.

På den döde 30-åringens Facebook-sida skrev många vänner minnesord i går, allt från ”underbara du” till ”så hemskt!!! Vila i frid kompis!”.