Satte upp valstuga – attackerade med hammare

NYHETER

Polisen: Vi utesluter inte politiskt motiv

Männen satte upp en valstuga – och attackerades med hammare.

Händelsen inträffade på torget i Hagfors i Värmland i dag.

– De initiala uppgifterna säger att den misstänkta gärningsmannen irriterat sig på ljudet från bygget, men vi utesluter ändå inte politiskt motiv, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen i Värmland.

Vid lunchtid på torsdagen arbetade två män på torget i Hagfors i Värmland med att sätta upp en valstuga.

– De snickrade och byggde. Då var det en man, som bor i närheten, som irriterade sig på ljudet. Han gick dit och fick tag på en hammare och slog den ena mannen i huvudet, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen i Värmland.

Mannen som fick slaget i huvudet ska ha uppsökt vårdcentralen för kontroll av skadan.

– I något skede blev även den andra mannen slagen på bröstet, säger Stefan Wickberg.

"Otäckt"

Flera personer larmade polisen som vid klockan 14 gripit en misstänkt gärningsman. Han är i 40-årsåldern och nu misstänkt för grov misshandel.

– Han ska ha gett uttryck för att det var ljudet han irriterade sig på. Vi utesluter inte att politiska motiv fanns, men omständigheterna tyder på att handlar om det här med ljudet, säger Stefan Wickberg.

Valstugan tillhör Socialdemokraterna.

– Det man känner spontant är att det är otäckt när valarbetare blir attackerad, oavsett motiv. Det blir ett hot mot demokratin, på något sätt. Männen som arbetade har berättat att mannen var berusad och irriterad på ljudet, så det verkar inte handla om politiska motiv, säger Ann-Sofie Ronancher, ordförande för Socialdemokraterna i Hagfors.