Hittade begravningsballong - från England

Av: Martin Nilsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: JÖRGEN NILSSON
Lena Jönsson hittade ballonger från en begravning i England - när hon plockade svamp.

Lena Jönsson letade efter svamp i skogarna utanför Östersund.

Istället hittade hon en sorgeballong från England med ett känslosamt meddelande. 

– Det var skrivet av en kvinna som förlorat sin man i cancer, han var bara 40 år gammal, säger hon.

Vid lunchtid på måndagen var Lena Jönsson ute i skogen utanför Östersund och letade efter svamp. I närheten av Bringåsen såg hon en grön ballong i snåren.

Hon stannade upp, plockade upp den - och upptäckte ett meddelande som satt fast i ballongen.

– Det var skrivet av en kvinna som förlorat sin man i cancer, han var bara 40 år gammal. Ballongerna hade skickats upp i samband med makens begravning och hans vänner har skrivit egna personliga meddelanden på baksidan av lapparna, säger hon.

”Läsa allas minnen”

I meddelandet vädjar kvinnan till upphittaren att skicka tillbaka meddelandet till en adress i den engelska staden Wigan.

"Om någon av de här lapparna skulle dimpa ner i min brevlåda skulle det hjälpa mig att gå vidare, att få läsa allas minnen och meddelanden", skriver hon.

”Döden påverkar oss alla”

Det står inget namn på meddelande - men Lena Jönsson ska givetvis posta lappen hon hittade.

–  Jag vet ju inte när det här hände eller hur länge den har legat i skogen, men alltihop är ju helt fantastiskt. Jag ska skriva ett brev. Det vore så klart otroligt fint att veta mer, säger hon.

Lena Jönsson blev berörd av meddelandet på ett personligt plan.

– Jag miste en dotter när hon var tre år gammal. Det var över 30 år sedan, men döden påverkar oss alla, oavsett var vi befinner oss i livet eller var man bor. Jag tycker att man som medmänniska ska hjälpa varandra. Om jag med mitt brev kan hjälpa den här kvinnan vill jag så klart göra det, säger hon.

Publicerad: