Följde sin gps – upp på spåret

Foto: Bilen hamnade på tågspåret.
NYHETER

En personbil orsakade stopp på Stockholms tvärbana.

Föraren ska ha råkat köra upp på spåret – när han följt sin gps.

Spårvagnarna på tvärbanan stod vid 18.30-tiden stilla på sträckan mellan Solna och Alvik. Enligt personer på plats berodde det på att en personbil svängt av lite för tidigt och kört upp på spåren.

– Jag såg inte bilen köra upp på spåret. Men jag snackade med en trafikledare som berättade att personen som kört bilen hade följt en gps och litat mer på den än på sig själv, säger vittnet Erik Nygren till Aftonbladet.

Ersätts med bussar

– Det är stopp mellan Solna och Alvik så det ska vara ersättningsbussar enligt tavlorna som sitter vid stationen, säger han.

Både bil och förare var kvar på plats i väntan på bärgning, i sällskap av ett par säkerhetsvakter och kollektivtrafikspersonal i gula västar.

– Nu kommer en bärgare här, säger Erik Nygren.

Strax innan klockan halv åtta på tisdagskvällen var spårvagnstrafiken igång igen.

SL uppger att de inte känner till orsaken till bilens "urspårning".

– 18.43 fick vi uppgift om en bil som kommit lite fel på spåret vid Karlsbodavägen men vi har ingen uppgift om varför eller så. Men nu har man fått bort den i allafall. Ingen är skadad och trafiken stod stilla i en halvtimme ungefär, säger Johan Nordgren, pressinformatör på SL.

Bilen är registrerad som leasad av en städfirma i Stockholm. Aftonbladet har utan framgång sökt företaget för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM