Så tycker nätläsarna om kyssar på jobbet

NYHETER

Kyssar och kel på jobbet – är det störande eller helt ok? Besvärande eller sött?

Så här tycker nätläsarna (uppdateras kontinuerligt):

via jobbet?!

Jag och min pojkvän blev tillsammans på det kanske något banala sättet...en firmafest. Vi jobbade på samma webbyrå och det blev inte så stor uppståndelse. Men lite mer intressant blev det när det visade sig att vi väntade barn en månad senare...:-)

Idag har webbyrån gått i konken men vi har en underbar liten dotter!

Annars tycker jag det är som tex med hur man klär sig, inget är förbjudet

men man får anpassa sig efter situationen och använda sin social kompetens för att avgöra vad som är rätt.

I grunden ska kärlek bejakas. Det är väl också bättre att träffa folk på jobbet än på krogen eller internet.!

Men en puss lite då och då är något som absolut inte skulle verka anstötande på något sätt. Där imot så skulle det nog göra stämningen på arbetsplatsen mer lättsam och avslappnad.

I vår tid så tycker väldigt många att det är en hård värld, vem vet den skulle kanske bli lite "mjukare" om man kunde visa ömhet, kärlek och ödmjukhet överallt och inte "bara" i sängkammaren.

Det ser inget vidare ut – definitivt inte om man jobbar inom servicebranschen. Då ska man vara neutral.

Kärlek kan man ha på fritiden.

Pussas på jobbet? Näe, jobbet och privatlivet ska hållas isär, tycker jag.

Själv har jag under åren haft mer än ett förhållande på arbetsplatsen, både seriösa och tillfälliga. Utsikterna för ett förhållande på arbetsplatsen bör vara goda, man känner i regel varandra väl innan man inleder förhållandet.

Konstigt att ingen jämför detta med att bli tillsammans med en klass-/skolkamrat, det ses som helt naturligt..

Kärleken är ju ändå till för att personer som tycker om varandra ska kunna göra det - utan att bli kallad bög.

Jag tycker det är helt okey med homosexuella, har flera kompisar som är det.

vara seriös om man samtidigt ska låta känslorna flöda?

Vad ska man sätta gränsen? Vem ska sätta den? Gäller det alla arbetsplatser? Är det ok under domstolsförhandlingar? Näää det är bara det gamla vanliga behovet av att tänja gränser eller ta bort dom. "lite hångel kan väl också gå bra!" Nej, allt måste relateras till sitt sammanhang och inte generaliseras.

Jag och min sambo/fästman har samma jobb och arbetsgivare. Vi träffas lika sällan hemma som på jobbet. Vi måste bara få kyssa och krama varann de få stunder vi får tillsammans, eftersom vi jobbar skift båda två - vi är tågförare i t-banan.

Jag TROR det uppskattas hos trafikanterna att det finns kärlek även på det stället...*ler*

Det hela slutade med att vi båda sa upp oss och sökte nytt i protest. Kärleken sprirar fortfarande, var och en på andra arbetsplatser.

Kärlek är naturligt och inget att dölja, varför dölja att man är kapabel till att älska och bli älskad?!

Vi blev goda vänner först (inte så ovanligt kanske). Jag hade då redan en flickvän så det tog ett tag innan det klickade.

Vi bor nu tillsammans sedan 6 månader tillbaka och jobbar fortfarande på samma jobb och det är underbart.

För oss fungerade det utmärkt att arbeta tillsammans men som sagt inte för arbetskamraterna.

li>Ja varför inte, såklart ska man få kyssas på jobbet bara man inte tar det före jobbet.....

Spelar ingen roll om man är gay eller straight eller något annat. Kärlek är något fint.

Min sambo och jag jobbar på samma företag och det går mycket bra. Men på jobbet är vi bara arbetskamrater trots att alla vet att vi bor ihop.

Detta gör vi nog för att inte slita på varandra i onödan.

Sen är det alltid spännande att göra saker utöver det "vanliga" ibland. Smyga runt och mötas och mysa lite. Mycket har väl med spänningen att göra. Men varför inte göra "vardagen" så händelserik som möjligt...

Som tur är finns det ingen som jag är sugen på att ens krama här ;-)

Samtidigt ska man visa hänsyn. Det är t.ex. inte roligt att sitta i en tågkupé mitt emot ett hånglande par. Man generar andra om man pussas FÖR mycket.

Använd sunt förnuft, pussas hemma. Men skulle en liten puss slinka igenom på jobbet - so what!?

Men det ska inte vara olika regler för homosexuella. Löjligt att diskriminera. Det är de som inte klarar av att andra gillar samma kön som har problem.

Det finns ställen och stunder där man kan visa hur mycket man tycker om varandra oavsett om det är hetero eller homo par.

Arbetsplatsen är en arbetsplats och kärleken får vänta tills efter jobbet.

Bara att vi hade ett förhållande retade våra chefer. När jag blev sparkad kallade man det "arbetsbrist", Jag hade varit anställd på företaget längre än alla utom en - så det var ganska uppenbart vad som var orsaken.

Sköter man det snyggt tycker jag att kyssar på jobbet är ok.

Vi jobbar på ett callcenterföretag. Jag har då suttit med ryggen emot hans ansikte, framåt emot dataskärmen och det har tydligen retat många. Vi har dock inte kramats eller pussats vid de tillfällena men vi åkte båda två in till chefen och fick oss en utskällning för jag suttit i pojkvännens knä.

Jag tycker att jag är irriterad på min make dygnet runt - är det inte på jobbet så är det hemma, det sliter. Jag förstår att en del företag inte accepterar det även om jag kan tycka att det är aningen taskigt att man ska förlora jobbet pga att man förökar jorden.

Allt annat som har med kärlek att göra tycker jag att man ska vänta med till man kommer hem.

Jag själv blev kär i en tjej på jobbet nu i våras ( vi är fortfarande tillsammans) och det känns lite svårt att göra det öppet. Jag bryr mej inte så mycket men tjejen är rädd för att det ska bli skitsnack, det är väl avundsjukan som gör att folk kan snacka.

Det måste vara ganska svårt att kunna focusera sig på jobbet samtidigt. Jag tycker dock att kärlek på jobbet är ok men BARA om man inte låter jobbet komma i andra hand.

Kyssandet får ske på ledig tid och utanför lokalerna. Det handlar egentligen bara om vett och etikett. Alla på en arbetsplats skall jobba som ett team. Och man utsätter inte sina medarbetare för jobbiga siuationer. Det handlar om att visa hänsyn!

Gärna kärlek och på jobbet - men sköt det snyggt.

Dock går vi inte runt och pussas och kramas på jobbet, mer än när vi är på lunch kanske. På jobbet är man ändå på jobbet. Då är man där för att arbeta och från arbetsgivarens syn, så förstår jag att man vill att personalen ska arbeta....inte BARA vara kär. Vi har dock en bra arbetsgivare som har uppmuntrat oss från första stund och som är jätteglad för vår skull.

Kärlek är väl ändå det bästa vi har? Är man kär och kärleken är besvarad så är det ju underbart. Vad sprider mer glädje?

När vi berättar för våra vänner om hur vi träffades, så blir alla par som hållit ihop i några år fullkomligt nykära igen. Man smittar av sig så att säga. Det är ju underbart!

Kan inte förstå att att en kyss eller puss kan få någon att reagera negativt som är en så fullkomligt positivt laddad handling!

Jag tror inte att någon bryr sig speciellt mycket om man pussas och kramas på jobbet, men hur skulle det vara om man grälar?

Nej, håll på privata saker till fritiden!

Visserligen kan jag tycka att det finns en risk att man sliter på relationen om man jobbar tätt ihop, men det gör inte vi. Och jag jobbar inte heltid heller utan har ett annat jobb också.

Tror inte att lite kärlek på jobbet kan skada företaget, tvärtom kan det skapa god stämning och sprida lite extra glädje bland personalen. Mina chefer har inget emot det i alla fall, de är själva gifta med varandra och kramas de också.

Kärlek piggar upp, så länge det inte handlar om otrohetsaffärer, folk som "jobbar över" och liknande.

Själv drar jag gränsen vid kram när man är minst vänner.

Jag har aldrig gjort det själv för jag har aldrig haft ett förhållande på jobbet.

Det finns personalrum. När jag går hem för dagen/har lunch (utanför hotellet) är jag privatperson som alla andra, då kan jag pussas.

Jag tycker att vi skall vara glada åt att folk är kära och visar det.... även om det kan kännas hårt att se om man precis själv har avslutat ett förhållande.

Fler inlägg inom kort.

Här är en annan förbjuden kyss på jobbet