Mamma våldtogs i semesterparadis

NYHETER

Han hade mord i blicken

Semestern på Kreta var efterlängtad.

Pappan i familjen hade dött men nu hade mamman och de fyra barnen lagt sorgen bakom sig. Det här var den första utlandsresan efter hans död.

Men semestern blev en mardröm - mamman blev våldtagen och kastad utför ett stup.

- Jag trodde aldrig det skulle hända mig – en 40 år gammal fyrabarnsmor, säger kvinnan till den norska tidningen VG.

Den efterlängtade Greklandssemestern blev till en mardröm för den norska kristna kvinnan och hennes fyra barn.

- Jag är förlamad i själen, huvudet är som i ett vakuum. Det är som en skräckfilm med mig själv i huvudrollen.

Den sista kvällen på semestern tog en bekant med sig barnen ut och för att ha roligt på kvällen.

Själv satt mamman i hotellbaren men bestämde sig efter 22-tiden på kvällen för att promenera till en taverna som låg cirka 400 meter från hotellet för att äta middag. Efter måltiden bestämde kvinnan sig för att gå tillbaka till hotellet. Då var klockan efter elva på kvällen.

Trodde att skjutsen var en taxi

När hon hade kommit halvvägs körde en bil upp bakifrån och stannade. Den manlige föraren frågade om hon ville ha skjuts då han skulle hämta några gäster från hotellet. Eftersom vägen inte går längre än till hotellet så var kvinnan inte misstänksam utan satte sig i bilen.

Hon såg inte någon taxiskylt på bilen med utgick från att det var en taxi. Men när föraren tog den andra äldre vägen till hotellet, fattade hon misstankar om att allt inte stod rätt till. Hon lade även märke till att det inte fanns någon taxiradio i bilen. Då greps hon av panik och försökte kasta sig ut ur bilen i farten.

- Men han drog in mig i bilen igen och höll fast mig medan han fortsatte att köra.

Sedan gjorde mannen en u-sväng och stannade. Det uppstod tumult och sedan kunde kvinnan ta sig loss och springa iväg.

- Men han fick tag i mig på en gång. Ju mer jag försökte slita mig loss desto galnare blev han. Jag kände att jag var tvungen att ta det lugnt för att få överleva. Han hade mord i blicken.

Kastades nedför ett stup

Kvinnan tycker att det är svårt att tänka på det som hände. Hon blev blåslagen i ansiktet och fick kläderna slitna från kroppen. Hon svimmade flera gånger.

- Jag vaknade upp medan han höll på. Jag såg lyktorna på en bil som närmade sig. Äntligen en bil, tänkte jag. Då kastade han mig över ett stup. Jag rullade och rullade nedför.

Kvinnan kände stenar slå mot kroppen i fallet och det sista hon minns är att hon slog huvudet i ett olivträd. Efter en stund kom hon till sans igen. Hon var förvirrad och mådde illa.

- Jag bad till gud att jag skulle hitta tillbaka till vägen och att jag skulle hitta mina trosor och stövlar.

Det var mörkt och kvinnan såg ingenting. Hon fick krypa fram och känna sig fram. Till sist hittade hon sina byxor. Eftersom hon var rädd efter våldtäkten så gömde hon sig för de bilar som passerade henne i mörkret. Hon fruktade att det var gärningsmannen som letade efter henne.

Fick identifiera förövaren på plats

När hon kom tillbaka till hotellet så kontaktade bartendern polisen. I samma stund som mamman satte sig i polisbilen, kom barnen tillbaka till hotellet. De fick se sin mor i trasiga kläder, blodig och mörbultad med tistlar och smuts i håret. Barnen blev oroliga och mamman försökte lugna dem.

- Jag sade till dem att det var en man som hade varit lite dum. Att barnen fick se mig i det skicket var en påfrestande upplevelse för dem.

Kvinnan fick genomgå en medicinsk undersökning. När hon kom tillbaka till polisstationen så hade mannen gripits. Han hade handfängsel på sig och kvinnan fick identifiera honom direkt på plats, något som var en chock för kvinnan. Efteråt mådde hon så dåligt att hon kräktes.

Anledningen till att det var så enkelt för polisen att gripa mannen var att föraren i fordonet som hade passerat då våldtäktsmannen knuffade mamman över stupet, hade antecknat bilnumret och larmat polisen.

Den misstänkte våldtäktsmannen är en bulgarisk trebarnsfar. Han är åtalad för dråpförsök och våldtäkt och riskerar att få upp till 20 års fängelse samt utvisning från Grekland. Fallet kommer dock upp i rätten först om två år, enligt VG.

Susanna Vidlund