Tonårsvampyr mördade 90-årig kvinna

NYHETER

Drack blodet efter hennes död

En tonårspojke i norra Wales är åtalad för mordet på en gammal änka.

Ynglingen ska ha varit besatt av vampyrer och drack den gamla kvinnans blod efter hennes död för att själv få evigt liv, skriver brittiska BBC.

Foto: Offret 90-åriga Mabel Leyshon mördades i sitt hem. Nu har rättegången mot en misstänkt 17-årig pojke inletts.

Mabel Leyshon, 90 år, hittades död i sitt hem i Llanfairpwll, norra Wales, den 25 november förra året. Det var en matleverantör från Meals och Wheels som hittade kroppen i vardagsrummet. Mabel Leyshon var trots sin höga ålder vid god vigör och hade haft god kontakt med grannarna.

När polisen kom förstod de på en gång att det inte handlade om ett vanligt mord.

Mabel Leyshon hade blivit knivhuggen upprepade gånger och hennes bröstkorg hade öppnats upp. Någon hade slitit hjärtat ur kroppen. Det hittades senare inslaget i tidningspapper i en kastrull i ett annat rum.

Mördaren var fascinerad av vampyrer

På hennes kropp hade två spelkort lagts ut i form av ett kors, rapporterar BBC.

En 17-årig pojke från Anglesey är åtalad för det brutala mordet på den gamla kvinnan men nekar till anklagelserna. Det tog tid för poliserna att hitta den misstänkte mördaren. De gick ut i pressen och bad allmänheten om hjälp men först en månad efter att BBC hade sänt ett inslag om mordet i programmet Crimewatch med en rekonstruktion av kvinnans sista timmar, fick de in tips som hjälpte dem att hitta pojken.

Han hade tidigare talat med en flicka på en fest om sin önskan att bli vampyr. Han ville ha evigt liv och sade till henne att det lilla samhället Llanfairpwll var ett perfekt ställe för vampyrer.

Den 24:e november hade pojken lärt sig en hel del om vampyrer. Han bestämde sig för att det var nödvändigt att mörda en annan människa för att uppnå sitt mål, hävdar åklagaren Roger Thomas.

Passade på när föräldrarna var borta

När föräldrarna var bortresta, passade pojken på att utföra det planerade mordet.

- Den personen som tog sig in i huset och mördade fru Leyshon, tog ut hennes hjärta och drack hennes blod är den åtalade, sade Roger Thomas.

Vid den tekniska undersökningen hittades blod vars DNA matchade den åtalade pojkens.

- Det här extremt stark bevisning. Chansen att en persons DNA ska matcha en annans är en på 73 miljoner, sade Roger Thomas.

Enligt honom var pojken medveten om vad han gjorde och var mentalt stabil vid tillfället. Därmed är han också ansvarig för sina handlingar.

Rättegången är ännu inte avslutad.

Susanna Vidlund