Elitseriestjärna i ny fylleskandal

Publicerad:
Uppdaterad:

Färjestads Marcel Jenni sparkad från OS-truppen

Färjestads Marcel Jenni har skämt ut sig.

I går sparkades han ur Schweiz OS-trupp - efter en hel natt på krogen.

- Sånt kan inte tolereras, säger en upprörd Thomas Rundqvist, sportchef i Färjestad.

Skämde ut sig i OS Efter förlusten mot Ukraina i OS gick Färjestads Marcel Jenni och en lagkamrat på krogen. De kom hem berusade klockan sju på morgonen. Några timmar senare satt de på ett plan hem.
Foto: MICKE SÖRENSEN
Skämde ut sig i OS Efter förlusten mot Ukraina i OS gick Färjestads Marcel Jenni och en lagkamrat på krogen. De kom hem berusade klockan sju på morgonen. Några timmar senare satt de på ett plan hem.

Färjestads anfallstjärna Marcel Jenni, 27, har orsakat OS första fylleskandal. I tisdags morse kom han till spelarhotellet klockan sju på morgonen - berusad, efter en natt på krogen, tillsammans med en lagkamrat.

Ett dygn senare satt han på ett flygplan över Atlanten. Sent i dag väntas han till Karlstad.

"Otroligt förvånande"

- Det är ju otroligt förvånande att han krökat till mitt under ett OS, säger Thomas Rundqvist.

Det var efter Schweiz förlust (2-5) mot Ukraina, i kvalturneringen, som Jenni och landslagskompisen Reto von Arx, 26, dränkte sin besvikelse med en krogrunda. Efter en sen natt i Salt Lake Citys nöjeskvarter kom de till spelarhotellet berusade - klockan sju på morgonen.

När lagledningen insåg vad som inträffat togs ett snabbt beslut:

- Vi hade inget annat val. Om vi inte skickat hem dem hade det varit en signal om att sånt här uppträdande tolereras, säger förbundsbasen Peter Zahner.

Klockan sju igår morse fanns en bil bokad för transport till flygplatsen - men då hade de två spelarna redan lämnat truppen och hotellet, mitt i natten.

"En skam för vår hockey"

- Deras uppträdande är en skam för vår landslagshockey, menar Zahner.

Förbundet informerade genast Färjestads tränare Bengt-Åke Gustafsson, som tidigare varit förbundskapten för Schweiz och är på plats i Salt Lake City. Gustafsson kontaktade Färjestads ledning.

- Det är ju bra att Schweiz agerat. Nu ska Jenni inställa sig hos oss för att träna med laget och spela träningsturneringen i Jönköping kommande helg, säger Thomas Rundqvist.

Istället för OS-matcher blir det alltså vänskapsmatcher mot HV 71 och Lahti Pelicans.

- Vi har aldrig haft några problem med Jenni, men kommer att markera vad vi tycker. Färjestad går in i säsongens viktigaste skede och tolererar inte att det ägnas tid åt såna här dumheter.

Det är inte första gången Marcel Jenni och Reto von Arx går på krogen när de ute på landslagsuppdrag. I samband med b-VM i Polen 1997 orsakade de sin första fylleskandal - och fick dryga böter. Den här gången blev de hemskickade.

Marcel Jenni tros ha spelat sin sista landskamp för Schweiz.

Thomas Tynander

Publicerad: