Polisen om sina många samtal med Kim Walls föräldrar

NYHETER

När Kim Walls torso hittades åkte spaningsledaren Jens Møller Jensen hem till hennes familj i Skåne.

Nu berättar polisen om telefonsamtalet klockan på två natten då han tvingades ge dem beskedet om att deras dotter helt säkert var död.

– Jag inser mycket väl att jag släcker deras sista hopp. Det är omskakande, säger Jens Møller Jensen till magasinet Euroman.

Med stadig stämma har han hållit i presskonferenserna i utredningen som lett till att ubåtsägaren Peter Madsen kunnat åtalas misstänkt för mordet på Kim Wall.

Den danske kommissarien Jens Møller Jensen har blivit världskänd – nu berättar han för magasinet Euroman om kontakten med Kim Walls familj, som han tidvis pratat med flera gånger per dag.

– Normalt sett är det en utredare som har kontakt med offrets familj och vi försöker hålla det så hela vägen. Men den fredagen då det började hade jag inte fler att kalla in. Det gjorde att jag om lördagen bad svensk polis tala med Kim Walls föräldrar. Samtidigt säger jag att jag väldigt gärna vill ge dem mitt nummer. Föräldrarna ringer mig ganska snabbt. Sen har jag talat med dem flera gånger. Det gör ju att man får en relativt tät relation, säger Jens Møller Jensen.

Omskakande att lämna det definitiva beskedet

När dna-analysen var klar fanns det inte längre några tvivel om att de kroppsdelar som hittats i havet var Kim Walls. Klockan två på natten ringde då Jens Møller Jensen till hennes föräldrar.

– Jag inser mycket väl att jag släcker deras sista hopp. Det är omskakande, säger han till magasinet Euroman.

Kommissarien Jens Møller Jensen brukar fiska lax i området i Skåne där Kim Walls föräldrar bor, berättar han för tidningen.

När Kim Walls torso hittades, bestämde sig Møller Jensen för att åka hem till dem. De pratade, både om utredningen och om annat, och Kim Walls pappa erbjöd Møller Jensen att ta med honom på en fisketur.

Utredningen kan bli den sista – nu vill han gå i pension

Polismannen som håller i utredningen av mordet på Kim Wall, som blivit en nyhet världen över, är 60 år gammal och funderar på att gå i pension rätt snart. Jobbet som polis och det våld han sett har påverkat honom, berättar han för Euroman. Därmed kan Kim Wall-utredningen komma att bli den sista stora utredning han gör.

– Jag går i pension senast vid 62. Då har jag jobbat i 37 år. Jag tycker det känns för tungt att fortsätta med det jag gör i dag, säger Jens Møller Jensen.

Vem var Kim Wall? 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM