Gustaf, 20: ”Vi hörde folk som skrek"

NYHETER

Flera personer har dött efter att en gångbro i Miami kollapsat.

Svenske Gustaf Gyllensporre, 20, bor mitt emot – och sprang ner till olycksplatsen för att hjälpa skadade människor.

– Alla var hur chockade som helst, säger han till Aftonbladet.

När gångbron i Miami kollapsade var svenske Gustaf Gyllensporre, 20, som studerar på Florida International University, inne i sin lägenhet mitt emot olycksplatsen, något som Expressen också rapporterat om.

– Jag satt i vardagsrummet med min vän när vi hörde raset. Det lät ungefär som en lavin. Sedan gick vi ut på balkongen och kollade. Då hörde vi hur folk skrek, säger han.

1 av 2 | Foto: Privat
Gustaf Gyllensporre bor i närheten och är chockad över det inträffade.

”Kan ligga krossade människor där”

Han beskriver det som en stor chock.

– Jag har aldrig upplevt en katastrof på det här sättet. Vi kunde se krossade bilar och tänkte direkt att ”nu kan det ligga krossade människor där”.

Efter att ha skådat skräcken från balkongen beslutade de sig för att ta sig ner och fram till olycksplatsen.

– Vi sa till varandra att ”vi måste gå ut och hjälpa till”. Vi såg många civila som sprang dit och försökte gräva fram människor. Men det var stor och tung betong, så jag vet inte riktigt hur det gick. Polisen var snabbt framme så vi hann inte göra så mycket. Och det är oklart vad vi hade kunnat hjälpa till med egentligen. Men det kändes som ett måste.

”Hur chockade som helst”

Han beskriver stämningen på plats som något hann aldrig känt av tidigare.

– Alla var hur chockade som helst. Det lät som att flera kände personer som låg i raset. Det var en väldigt sorgsen stämning.

Han var då orolig över att någon vän skulle ligga i rasmassorna.

– Det var oroväckande. Många som kör till skolan tar den vägen. Men de flesta av mina vänner som jag pratat med säger att de är oskadda.

Han hörde direkt av sig till sin familj.

– Jag skrev till mina nära och kära att ”det har hänt något här”, men vi är säkra och oskadda.

Kritiserat bygge

Gustaf har sett bygget av bron från sin lägenhet. Det slutfördes i lördags, men den hann inte tas i bruk. Den har varit en snackis i området.

– Många här säger att arbetet gick alldeles för fort. Det var typ som att bron bara stod där från ingenstans. Jag har hört flera som nu har sagt att ”det var det jag sa, den kommer att rasa”. Men vi får vänta och se, det är oklart vad som egentligen har hänt.

Tre rubriker - 15 mars 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Florida

Miami