”Jag har aldrig varit så nervös”

NYHETER

Nyutkomna Friends-Kim lyssnade till sitt hjärta – och ett stort jubel

När nyutkomna Friendsstjärnan Kim Kärnfalk sjöng ”Lyssna till ditt hjärta” på öppningsgalan av Pride var tårarna nära.

– För första gången kunde jag stå för texten på riktigt, säger Kim Kärnfalk.

Foto: TOG HEM SHOWEN Nina Inhammar och Kim Kärnfalk hade fått i uppdrag att sjunga årets officiella Pridelåt. Men det största jublet bröt ut när de sjöng schlagerdängan ”Lyssna till ditt hjärta”.

Kändistätheten var i vanlig ordning hög när Pridefestivalen, i år med temat vigsel och kärlek, inleddes – Rikard Wolff, Annika Lantz, Christer Björkman och Mona Sahlin syntes bland många andra i vimlet.

Stal showen gjorde ändå Kim Kärnfalk som hade fått uppdraget att sjunga årets officiella Pridelåt tillsammans med Nina Inhammar.

Jubel över schlager

Men det var när de sjöng Friends gamla schlagervinnare ”Lyssna till ditt hjärta” som störst jubel bröt ut.

– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv, säger Kim, som kom ut som bisexuell för några veckor sedan.

Extra känsloladdat blev det när Kims mamma, som i början hade svårt att acceptera dotterns sexuella läggning, kom in på scenen.

– Hon är en envis jävel. Men kan hon ändra sig ska vi få hela samhället att göra det, sa Kim åt de tusentals festivalbesökarna i publiken och kramade sin mamma.

Ville kramas

Vid skivsigneringen efteråt sent i går kväll var det många som ville ge Kim en kram.

– Det är överväldigande. Jag har fått så mycket stöd från tjejer som känner igen sig. Här finns så mycket kärlek, säger hon.

Men Pride är inte bara gala och glamour.

Agerar lektant

I ett annat hörn av Prideparken, så långt som möjligt från stojet vid stora scenen, står Charlotte Johansson och håller ett vakande öga på ett gäng vilt studsande barn i en hoppborg. Det är femte året som hon agerar lektant på festivalen.

– Barnen behöver en avskild oas där de kan träffa kompisar och där homosexuella föräldrar kan ses. Det är fler och fler föräldrar som vågar komma hit varje år, säger hon.

Tobias Brandel