Nyheter

Polisen tog honom när han skickade mejl

NYHETER

Den 40-årige musikern gjorde misstaget att skicka e-post.

Då lyckades polisen identifiera honom.

Polisen kartlägger nu hans kontakter med pedofiler i Kanada, Schweiz och USA.

För första gången avslöjar nu kammaråklagare Håkan Roswall hur man kom 40-åringen i Huddinge på spåren. Det började när den kanadensiska polisen 2002 grep en pedofil som hade bilder från 40-åringens produktion.

- Kanadensaren hade haft kontakt med svensken. I utredningen fanns vissa e-postadresser som i sin tur kunde spåras till svensken, säger Håkan Roswall.

Speciella bilder

Bilderna som 40-åringen misstänks ha spridit på internet har hittats vid polisrazzior hos pedofiler över hela världen.

Polisen försöker nu kartlägga vad man tror är "en inre krets" runt 40-åringen. Det rör sig om den ovannämnde kanadensaren, en amerikan och en man från Schweiz.

- Männen har haft stora delar av den här bildserien, varav en del väldigt speciella bilder som inte är så välspridda, säger Håkan Roswall.

Han har begärt rättshjälp från länderna och väntar på svar. Han vill veta om alla tre männen har haft direkt kontakt med 40-åringen.

Chattsidor

I förhören hävdar 40-åringen att han bara har skickat bilderna till en enda - okänd - person. I flera år höll de kontakt med varandra under pseudonymer på olika chattsidor.

- Han säger att den här personen lade ut bilderna på internet, vilket han inte upptäckte förrän omkring 1999. Då blev han mycket besviken, säger Håkan Roswall.

Andreas Harne

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter