Sommarpaviljong

NYHETER

Mälarpaviljongen bjuder på sommarkänsla även när det regnar

1 av 4 | Foto: Avsluta med jordgubbar för bästa sommarkänslan.

Mälarpaviljongen

Norr Mälarstrand 62. Telefon: 650 87 01. Öppet: 11 - 23. Varmrätter: 108 - 225 kronor. 50 cl stöl: 48 kronor.

Ett populärt café vid Norr Mälarstrand som i år fått ny stil och gjort en rejäl satsning på maten. Det har blivit en prisvärd utomhuskrog, med ett av stans bästa lägen. Det finns 36 sittplatser i paviljongen, och en hel del stolar och bord som skyddas av presenningar. Vid sol är det förstås kö även till de 230 sittplatserna utomhus.

Man köar och betalar utmed krogdisken. Separat bar finns också.

Vi har öppnat med en god sallad på chèvre och rödbetor, en rejäl tallrik för 105 kronor som fungerar som aptitretare åt flera. Lika stor är deras sallad med mozzarella och burktrista kronärtskockor, mustigt smaksatt med en pestodressing.

För 125 kronor får man en av ställets höjdare, strömming med potatispuré. Liksom laxpuddingen för 108 kronor, en ljuvlig sommarrätt att njuta medan båtarna glider förbi under Västerbron.

Smörgåsar och muffins går att välja för den som vill ha mindre. Toast Skagen finns liten (98 kronor) och stor (156 kronor).

Moules marinières serveras med bröd, för 145 kronor. Mindre nöjda har vi blivit med deras cheeseburgare för 132 kronor, men god coleslaw. Entre côte är Mälarpaviljongens dyraste varmrätt för 225 kronor, en pålitlig köttbit som serveras med potatisklyftor och en röra på bacon och senap. Rätt grillkänsla en sommarkväll.

Avsluta med vaniljglass och jordgubbar för 65 kronor så känns det sommar trots allt.

Matombudsmannen