Jöback tvingas ställa in

NYHETER

"Det går inte att sälja biljetter när vädret är så här"

Det usla vädret har skördat ännu ett offer.

Peter Jöbacks sommarturné ställs in.

- Det går inte att sälja biljetter när vädret är så här, suckar Leif "Blixten" Henriksson på produktionsbolaget Ema-Telstar.

Foto: REGNADE BORT Peter Jöbacks korta Sverige-turné har ställts in. Biljetterna sålde inte tillräckligt bra.

Peter Jöback skulle ha inlett en kortare Sverige-turné i Karlstad kommande torsdag. Men den spelningen är inställd, liksom resterande tre shower som var planerade - i Helsingborg, Malmö och Borgholm. Orsak:

Dålig biljettförsäljning.

- Just Peters turné blev planerad rätt sent så vi har haft lite för kort startsträcka på den, kommenterar Leif "Blixten" Henriksson på Ema-Telstar.

- Men framförallt måste man skylla på vädret. Det är väldigt svårt att sälja biljetter till konserter när det bara regnar, blåser och är kallt.

Turné i höst

Att Gyllene Tider samtidigt inleder den jätteturné nästan alla konsertbesökare tycks gå och vänta på, är även det ett faktum som spelat in i beslutet att lägg ner Jöback-turnén.

- Sammantaget blev det för motigt, det kändes bättre att ställa in och återkomma med en inomhusturné i höst, säger "Blixten".

En sådan blir förmodligen av någon gång i september eller oktober.

Peter Jöback är långt ifrån den ende artist som haft bekymmer denna miserabla sommar.

Markoolio har vittnat om hur han tvingats sänka sitt gage för att överhuvudtaget få spelningar.

Dessutom har ett flertal festivaler ställts in.

Vattenfestivalen i Motala gick till exempel i konkurs mitt under pågående arrangemang och den rockfest som planerades i Hjo under midsommarhelgen ställdes in dagen innan evenemanget skulle börja.

Per Bjurman