Pappa skickar prins Harry till Auschwitz

NYHETER

London

Kronprins Charles har beordrat sonen Harry att resa till nazityska utrotningslägret Auschwitz i södra Polen.

Orsak: Den unge prinsens nazistuniform på en maskerad efter nyår.

Pappa Charles blev rosenrasande på sin yngste son, rapporterar tidningen Sun på fredagen. Tidningen publicerade dagen före en stor bild på sin förstasida av Harry i ljusbrun uniform. En röd hakkorsbindel satt runt vänsterärmen.

Nu vill Charles att den 20-årige sonen ska lära sig mer om folkutrotningen som bedrevs i Auschwitz under andra världskriget. Ett krav som också judiska grupper ställt.

Också två år äldre storebror William ska följa med på resan till Auschwitz, uppger en källa i det brittiska hovet för Sun. Men någon publicitet är inte tänkt att omgärda besöket och de unga männen reser med en judisk välgörenhetsorganisation.

- Deras far har själv besökt Auschwitz och tror att båda sönerna får nytta av att tillägna sig lite större förståelse för ruskigheterna där, sade källan.

William var med när Harry hyrde uniformen och har därför medgett en del av ansvaret för lillebrors tilltag.

I onsdags kväll bad Harry om ursäkt för sitt uppträdande, när det blev känt att Sun skulle publicera bilden av honom. Men det räckte inte riktigt , maskeraddräkten väckte vrede både på hemmaplan och i Israel. Brittiska politiker och judiska företrädare var skoningslösa i sin kritik.

TT-Reuters