Stockholm

19-åring försökte sälja knark – till polis

avBabs Drougge

19-åringen som skulle sälja knark vände sig till fel person. Minst sagt.

Nu väntar fängelse för mannen, som döms för grovt narkotikabrott.

”Är det du som ska ha grejer?”, löd öppningsfrasen från 19-åringen som stämt träff för att sälja narkotika på ett torg i västra Stockholm.

Men det var inte han som skulle ha knarket. Det blev langaren snart varse, skriver Lokaltidningen Mitt i Stockholm.

Mannen som stod och väntade på torget var nämligen en civilklädd polis, specifikt på jakt efter gatulangare. I en platspåse hade 19-åringen med sig över ett halvt kilo kokain och nästan lika mycket cannabis.

När polisen meddelade att han inte var intresserad av att köpa knark gav sig 19-åringen av, med ett antal poliser hack i häl. Efter en stunds jakt fick poliserna fatt i både honom och knarket, som mannen slängt ifrån sig på vägen.

Gömde 222 000 på toaletten

1 av 2 | Foto: Polisen
222 000 kronor fanns gömda inne på toaletten.

I förhör har mannen sagt att han skulle leverera ”gräs” till en äldre herre, men att han inte känt till kokainet. Hemma hos mannen hittade polisen dock ytterligare mängder kokain, cannabis samt ecstasy.

Under husrannsakan fann polisen dessutom 222 000 kronor i kontanter. Pengarna låg gömda bakom en inspektionslucka inne på toaletten.

Mannen döms nu i Solna tingsrätt till fängelse. Tingsrätten gör bedömningen att annat straff än fängelse är uteslutet, men tar ändå hänsyn till mannens ringa ålder. Straffet blir därför tre år och nio månader i stället för de fem och ett halvt år som utgör straffvärdet för en vuxen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Brott

Cannabis