Skolchefen om mordet i Huskvarna: ”Fruktansvärt”

avGustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:

HUSKVARNA. Fyra pojkar utreds för kopplingar till det misstänkta mordet på tiggaren Gica.

Dådet har chockat elever och personal på skolorna i kommunen.

– Det är en fruktansvärt tragisk händelse, säger grundskolechefen David Norrfjärd.

I nuläget är två pojkar misstänkta för mord efter att den hemlösa EU-migranten Gheorge ”Gica” Hortolomei-Lupu hittats död vid sin sovplats i början av augusti. Ytterligare två är misstänkta för misshandel respektive ofredande.

Enligt uppgifter i lokala medier är endast en av pojkarna över 15. Han är anhållen. Senast på torsdag måste åklagare Linda Schön ta ställning till om han ska begäras häktad.

1 av 2 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
David Norrfjärd är grundskolechef i Huskvarna kommun.

Mycket rykten

Ärendet omgärdas av stark sekretess, och exakt vad som inträffat är fortfarande okänt. På skolor i kommunen har ryktesspridningen varit omfattande under de senaste veckorna.

– Det förkommer mycket rykten, och det är en utmaning som vi har att hantera. Vi försöker prata med våra elever hur de ska se på sådant som sprids på sociala medier och på andra ställen, säger David Norrfjärd, grundskolechef i Jönköpings kommun.

Stor sorg

Elevernas frågor har varit många efter det misstänkta mordet.

– Det har varit lugnt på våra skolor, men många har varit väldigt sorgsna. Det är viktigt att vi finns där för dem som behöver prata, säger David Norrfjärd.

Han fortsätter:

– Vi följer de rutiner och procedurer som finns, men det här är en så oerhört ovanlig händelse att den är svår att förbereda sig för. Det som hänt är fruktansvärt tragiskt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM