Nyheter

Ciderburken blev en bomb

Av: 

Anna Alexandersson

”EN RIKTIG SMÄLL” Anders Pettersson tog upp ciderburken ur matkassen – då exploderade den. Han är glad att sonen Jonathan inte tog tag i burken först. ”Han kunde sprängt av sig handen”, säger han.

Foto: FELIPE MORALES

NYHETER

ÅKERSBERGA. Anders Pettersson köpte ett fyrpack cider på burk

– och fick rena självmordsbomberna med sig i kassen.

– Det ser ut som någon har haft dynamit i dem, säger han.

En av de sprängda burkarna.

Foto: FELIPE MORALES

När Anders Pettersson plockade upp sin cider, ”Rekorderlig skogsbär”, ur matkassen märkte han att den hade läckt – och sedan exploderade en av aluminiumburkarna.

– Hade jag hållit i burken hade jag skurit upp handen. Och tänk då om vår lilla treåring hade tagit en burk och sprungit runt med när den exploderade. Det hade blivit en riktig smäll. Han kunde ha fått den i ansiktet eller sprängt av sig handen.

Taket förstördes

Anders höll i handtaget till fyrpacket när förpackningen slets sönder av smällen. Det stänkte cider över hela honom och fem meter upp i det nymålade kökstaket.

Han blev rädd att fler burkar skulle sprängas, och kastade en handduk över resterna, och slängde ut hela paketet på gården.

– När de landade exploderade en burk – pang! – och flög i väg tio meter rakt in i staketet. Två andra formade sig som korvar och höll på att explodera. Då gick jag in och hämtade luftgeväret och sköt sönder dem.

”Vild jäsning”

Åbro har fått in omkring 25 reklamationer på burkar som buktar eller exploderat. Ingen ska ha skadats fysiskt.

– Vi har fått en vild jäsning i ett parti ”Rekorderlig skogsbär” och försöker ta reda på vad som gått fel vid tillverkningen, säger vd Henrik Dunge.

– De flesta burkarna har spruckit eller bucklat i botten. Med det tryck som är i och socker så blir det en fontän. Vi har ett antal kunder som fått ersättning för kläder och nedstänkt inreding.

Åbros återförsäljare har uppmanats att kassera burkar märkta bäst före 21 februari 2012.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: