Shrien Dewani i rätten om borgen

NYHETER

Är utskriven från sjukhuset - såg trött och sliten ut

Foto: Sliten En märkbart sliten Shrien Dewani (t.h.) anlände till borgensförhandlingarna i Belmarsh Magistrates Court i London med sin far Prakash Dewani.

Han misstänks för mordet sin svenska fru Anni, 28, under deras bröllopsresa i Sydafrika.

I väntan på beslut om eventuell utlämning, stod Shrien Dewani, 31, i dag i rätten för att medverka vid borgensförhandlingar.

Foto: Märkbart påverkad Shrien blev nyligen utskriven från sjukhus.

Han såg trött och sliten ut i dag. Bristolbon Shrien Dewani deltog inte vid den förra borgensförhandligen. Enligt sina försvarare lider han av posttraumatisk stress och depression.

Han lades i helgen in på sjukhus, men valde i dag att delta vid borgensförhandlingarna i Belmarsh Magistrates Court i London, Storbritannien.

Smekmånad

Anni Dewani mördades den 13:e november förra året i Gugulethu, Kapstaden, Sydafrika. Hon var där på bröllopsresa tillsammans med sin då nyblivne man.

Mordet uppgavs till en början vara en rånmord där bilkapare tagit över taxin som paret färdades i, sparkat ut mannen och sedan mördat Anni och lämnat henne i bilen som senare återfanns i utkanten av Kapstaden.

Misstänker beställningsmord

Den sydafrikanska polisen började snart misstänka att Annis död var ett beställningsmord från maken Shrien Dewani. Fyra sydafrikaner har gripits misstänkta för dådet, däribland taxichauffören som har erkänt mordet.

Den brittiske affärmannen har hela tiden nekat till anklagelserna om att han skulle ha planerat mordet på sin svenska hustru.