TV-komikern dog på scen

avCarina Bergfeldt, Nivette Dawod

Lasse Eriksson föll oförklarligt ihop i slutet av showen

1 av 9 | Foto: Magnus Hartman
Lasse Eriksson blev 61 år.

När föreställningen var på väg mot sitt slut föll komikern Lasse Eriksson, 61, ihop.

Hans liv gick inte att rädda.

Den populäre underhållaren förklarades död på Akademiska sjukhuset i Uppsala i natt.

Foto: Foto: ROGER LUNDSTEN
HAN BLEV 61 ÅR Lasse Eriksson spelade i går i en revyshow på Reginateatern när han plötsligt kollapsade. Den kände komikern fördes i ambulans till akuten, men hans liv gick inte att rädda.

Revyshowen ”Fyra lyckliga män 2” på Reginateatern började klockan 19 i går.

När den var på väg mot sitt slut, vid 21.30, föll en av huvudpersonerna, den kände komikern Lasse Eriksson, plötsligt ihop.

– Någon sjukvårdskunnig i publiken påbörjade hjärt- och lungräddning. Ambulans tillkallades. Men när han kom fram till akuten konstaterades det att han var död, säger Kenneth Sundin, vakthavande befäl hos polisen i Uppsala.

Enligt Lars Eskhult vid Uppsalapolisen fick de första beskedet klockan 23.23.

– Då ringde personalen från Akademiska och berättade att de fått in en man från Reginateatern som var död. Att det var just han fick vi veta senare, säger Lars Eskhult.

”Finns inga sjukdomar”

Polisen är inkopplad i fallet för att fastställa dödsorsaken.

– Det finns ingen förklaring till dödsfallet, inga sjukdomar som har kunnat leda till det här. Därför är vår uppgift nu att fastställa dödsorsaken. Det finns ingen misstanke om brott, säger Kenneth Sundin.

61-årige Lasse Eriksson, ursprungligen från Piteå i Norrbotten, gjorde sig känd som både artist, föreläsare, författare, men främst som ståuppkomiker.

På 1980-talet blev han känd i tv, bland annat som lagledare i det populära programmet Snacka om nyheter, där han dök upp igen i början av 2000-talet. Han var under flera år även med i TV4:s ”Parlamentet”.

Eriksson har stått på teaterscener sedan 1970-talet, ofta i Uppsala där han bodde med sin familj.

Succé på teatern

”Kärleken till scenen som livsrum förstärktes då jag 1964 började spela i ett popband vid namn The Tramps. Ju bättre den låt var som de skulle spela desto längre vågade jag tala innan låten. Till slut pratade jag enbart.”, skrev han själv på sin hemsida.

Showen ”Fyra lyckliga män – 2” har gjort succé på Reginateatern i Uppsala de senaste åren och gårdagens show var en av många planerade för våren.

Den blev Lasse Erikssons sista.

En rättsmedicinsk obduktion ska nu genomföras.

Anhöriga har underrättats.