Slutblossat för Obama

Foto: Stolt hustru Michelle Obama är stolt över Barack som har slutat röka.
NYHETER

Han har kämpat mot beroendet.

Använt nikotintuggummin i kampen mot cigaretterna.

Nu har den amerikanske presidenten Barack Obama varit rökfri i ett år, berättar hans stolta hustru Michelle.

Han blev rökare redan som tonåring och har ett av världens mest krävande och stressiga jobb. Trots det har han lyckats ta itu med rökningen och nu uppges Barack Obama vara rökfri.

– Ja, det är han. Det har gått snart ett år, sa Michelle Obama i tisdags i en lunchintervju i Vita Huset med ett antal reportrar, skriver USA Today.

Hon berättade att Barack ville kunna se döttrarna Malia, 12, och Sasha, 9, i ögonen och neka till att han röker om de skulle fråga.

– Han har alltid velat sluta.

Är stolt

Obama har tidigare sagt att han brukade röka cirka fem cigaretter om dagen men att han stundtals rökte mer om han blev stressad.

Men Michelle Obama ville inte se en rökande president. Barack lovade sin hustru att sluta röka om han ställde upp i presidentvalet.

– Jag kämpar konstant med det. Har jag trillat dit någon gång? Ja. Är jag en daglig rökare, en konstant rökare? Nej, sa Obama på en presskonferens 2009 efter att han hade blivit påkommen med en cigarett.

Hans hustru sa i intervjun i går att hon är stolt över sin make men ville inte gå in på några detaljer.

– När någon gör något bra, bråkar jag inte med dem.

Färgar inte håret

Michelle Obama avslöjde också att att presidenten inte färgar håret och att "det är för sent" att höra något åt hans grå hårstrån nu. Hon berättade för NBC att hennes man är rejält gråhårig och kanske hade börjat färga sitt hår för tio år sedan – om han hade vetat att han skulle bli president.

Enligt Michelle Obama bryr sig inte hennes make speciellt mycket om sitt utseende. Hon önskar att han skulle testa att klä sig i andra färger. Michelle Obama och döttrarna uppskattar när Barack klär sig i lite mer färgglada skjortor.