Nyheter

Ingen sänkt skatt för pensionärer

NYHETER

Sveriges pensionärer får klara sig utan sänkt skatt nästa år. Kristdemokraterna får inte igenom förslaget i årets budgetförhandling med alliansen.

– Vi får konstatera att vi har kommit i ett läge i förhandlingarna där vi är ensamma mot tre, säger Göran Hägglunds presschef Martin Kits.

KD har ansett att en skattesänkning för pensionärer är viktigare än Moderaternas förslag om sänkt restaurangmoms – men i augusti sa statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg att det minskade reformutrymmet gör att både pensionärsskatten och jobbskatteavdraget får vänta. Reformutrymmet i budgeten ligger någonstans mellan 10 och 15 miljarder kronor, har Anders Borg tidigare sagt.

Får inte igenom hjärtefrågan

Och nu erfar SVT:s Rapport att budgetförhandlingarna inte går KD:s väg. De får inte igenom sin hjärtefråga, sänkt skatt för pensionärerna. Om KD i stället försöker hitta andra lösningar för att skapa lättnader för pensionärerna vill Kits inte kommentera.

– Eventuella satsningar på pensionärer presenteras om och när en sådan uppgörelse finns, säger Martin Kits till Aftonbladet.

Anders Borg sa vid regeringens årliga träff i Harpsund i slutet av augusti att regeringen nu måste se till att ha säkerhetsmarginaler för att kunna möta de eventuella verkningarna av den europeiska krisen som kan komma att drabba Sverige.

– Vi hoppas att det lugnar ner sig, men det är en risk som vi inte kan negligera, sa han då.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter