Fejkade sin egen död – får sex års fängelse

NYHETER

Hans egna fingeravtryck hittades på dödsattesten

66-åriga Anthony McErlean dog när han blev påkörd av en bil i Honduras – sa han själv i alla fall.

Nu har han dömts till sex års fängelse för försäkringsbedrägeri.

Foto: Anthony McErlean, 66.

I ett brev till Anthony McErleans försäkringsbolag beskriver hans medresenär Ronald F Lodge i detalj hur dödsolyckan i Honduras gick till. Enligt Lodge blev McErlean påkörd av en bil medan han bytte däck på sin egen. Därefter tog en grupp jordbrukare med sig kroppen till den lilla grannbyn Santa Rosa Aguan.

Problemet? Ronald F Lodge finns inte på riktigt. Han är bara en av flera påhittade karaktärer i den ambitiösa iscensättningen av Anthony McErleans död.

Satte avtryck på dödsbeviset

För att få ut sin egen livförsäkring utgav sig Anthony McErlean för att vara sin egen fru och skickade såväl en fejkad dödsattest som en fejkad honduransk polisrapport till sitt försäkringsbolag, skriver Sky News.

Men försäkringsbolaget fattade misstankar och livförsäkringen på nästan 5, 5 miljoner kronor betalades aldrig ut. När polisen sedan granskade dödsattesten hittade de McErleans egna fingeravtryck på det. I polisförhör ska han ha sagt att alla i Honduras är korrupta och att han fick den fejkade polisrapporten genom mutor.

Ville inte vara fattig

McErlean har erkänt bedrägerianklagelserna som har riktats mot honom och säger att han gjorde det eftersom han inte vill vara fattig på äldre dagar.

Nu har han dömts till sex års fängelse.