Nyheter

Två män omkom när bil fattade eld

Av: 

Staffan Dickson

Olof Svensson

NYHETER

Två män omkom i en allvarlig trafikolycka på E 6 i närheten av Varberg i morse.

Personbilen körde in i släpet på en lastbil och började brinna. Enligt vittnen färdades bilen i mycket hög hastighet.

Männen är inte identifierade.

Bilen färdades i norrgående riktning på E6. Strax norr om väg 153, vid Åttabroavfarten körde personbilen i hög fart in i lastbilen som färdades på samma körfält. I samband med krocken fattade personbilen eld.

– Polisen var på plats efter några minuter och bilen transporterades bort från platsen, säger Lars Grimbeck presstalesman vid Hallandspolisen.

Bilen var i princip helt utbränd en kort stund efter att räddningstjänsten anlänt olycksplatsen. Enligt vittnesuppgifter släpades bilen efter långtradaren innan den plötsligt fattade eld.

Larmet om olyckan kom vid femtiden. Ett vittne, Carl, var på väg mot Landvetter flygplats när han plötsligt såg ett rökmoln och fyra-fem bilar som hade bromsat in. Tidigare hade han blivit omkörd av en bil i mycket hög hastighet.

– Det låg bråte ute på vägen och bensin hade runnit ut. Bilen var helt övertänd och jag såg lastbilschauffören ute på vägen. Det var nästan ingen trafik ute så tidigt på morgonen så det var en kuslig syn.

Långtradarchauffören ska enligt uppgift vara upprörd och chockad, men fysiskt oskadd. Strax innan klockan åtta avslutades räddningsarbetet.

– Trafiken släpptes på en fil strax efter klockan sju, vid åttatiden flöt trafiken i båda körfälten, säger Lars Grimbeck.

Männens identitet är inte fastställd ännu och enligt Lars Grimbeck kommer den inte bli klar förrän efter en obduktion.

ANNONS

Badkläder till ett bra pris hos Ellos. Passa på att köpa sommarens härligaste baddräkter, bikinis och tankinis!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter