"Det skulle uppfattas som att han lade sig i"

NYHETER

Aftonbladets Lena Mellin kommenterar Perssons tal

Aftonbladets politiska expert Lena Mellin tror att Perssons favoriter är Per Nuder eller Sven-Erik Österberg.

– Han säger inte vilka det är för att det skulle uppfattas som att han lade sig i något han inte har med att göra, säger hon.

Under dagens konferens, arrangerad av Seko, Handels, Byggnads och Arbetarrörelsens tankesmedja, gjorde Göran Persson comeback.

– Han var inbjuden som talare, det betyder att sossarna tycker att det är intressant att höra vad han har att säga och att han själv tycker det är roligt att vara med i debatten. Det var vänsterfalangen som bjöd in honom, vilket är intressant eftersom han inte hörde dit, säger Aftonbladets politikexpert Lena Mellin.

Grön omställning

Sist Socialdemokraternas före detta partiledare stod i rampljuset var under höstens valrörelse, då han marknadsförde de rödgröna. I dag avslöjade han att han inte vill se något nytt samarbete.

– I valrörelsen gick partilojaliteten före allt annat, då var det bara att gilla läget. Nu säger han vad han tycker, säger Lena Mellin.

– Intressant var att han återknöt till sitt installationstal, där han pratade om det gröna folkhemmet. Nu pratade han om hur den gröna omställningen var viktig för att skapa ökad sysselsättning.