Greta Thunberg

Greta Thunberg träffade Macron i Paris

Av: 

TT

Under fredagen marscherade tusen ungdomar för klimatet på Paris gator, med svenska Greta Thunberg i spetsen.
Under fredagen marscherade tusen ungdomar för klimatet på Paris gator, med svenska Greta Thunberg i spetsen.

NYHETER

Greta Thunberg har tagit sin klimatrörelse ut i Europa. Efter fredagens demonstrationer i Paris bjöds hon in att träffa den franske presidenten Emmanuel Macron.

16-åriga Thunberg togs emot av Emmanuel Macron i Elyséepalatset i Paris vid sextiden på fredagskvällen, rapporterar Dagens Nyheter.

– Det var Greta som bad att få träffa honom och han bjöd in henne, säger hennes pappa Svante Thunberg till DN.

Tusentals personer slöt upp i centrala Paris under fredagen för att marschera, som en protest mot bristen på politiskt engagemang i klimatkrisen.

"Paris! De säger att mellan 5 000-8 000 studenter marscherade här i dag. Och tiotusentals runt om i världen", skriver Greta Thunberg på Twitter.

Fredagens besök i Paris är en del av rörelsen "Fridays for future" med vilken Thunberg planerar att besöka ett dussin europeiska städer. Hennes klimatturné har dock kommit att inkludera fler veckodagar än så och under torsdagen togs hon emot av tusentals demonstranter i Bryssel.

– Alldeles för länge har makthavarna kommit undan med att inte bry sig om klimatkrisen. Men vi ska fortsätta strejka tills de gör något, sade Thunberg från ett podium efter demonstrationen.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

LÄS VIDARE

Svenska folket: Hon är årets kvinna

ÄMNEN I ARTIKELN

Greta Thunberg

Paris

Juliette Binoche

Frankrike

Emmanuel Macron