Melania Trump

Melania Trump kräver att Vita huset-rådgivare avgår

avJenny Rydberg

1 av 2 | Foto: TT
Melania Trump kräver att Vita Huset-rådgivaren Mira Ricardel ska avgå.

USA:s president Donald Trump har rensat upp i Vita huset sedan han tillträdde som president.

Nu vill Melania Trump göra samma sak – och kräver att Vita huset-rådgivaren Mira Ricardel ska avgå.

Enligt CNN uppstod osämja mellan Melania Trump och Mira Ricardel, USA:s biträdande nationella säkerhetsrådgivare, under presidenthustrun resa till Afrika i oktober.

Källor till tv-bolaget säger att Mira Ricardel bråkade med Melania Trumps stab om sittplatserna på planet och om hur Afrikaresan finansierades, något som fick presidentfrun att surna till.

”Förtjänar inte äran att arbeta i Vita huset”

Under tisdagen har Melania Trumps stab gjort ett uttalande där de kräver att Mira Ricardel ska få sparken.

– Hennes inställning är att hon (Ricardel) inte längre förtjänar äran att arbeta i Vita huset, säger Stephanie Grisham, Melania Trumps presstalesperson, enligt CNN.

Melania Trumps uttalande har väckt stark kritik och det är väldigt ovanligt att en hustru till den sittande presidenten kräver att en person ur administrationen ska avgå.

Har tidigare hamnat i konflikter

Under tisdagen florerade rykten om att Donald Trump redan sparkat Mira Ricardel och att hon eskorterats ut från Vita huset. Men en tjänsteman i Vita huset tillbakavisade sedan de uppgifterna, utan att vilja spekulera om rådgivarens framtid, skriver CNN.

Ricardel har haft rollen som biträdande nationell säkerhetsrådgivare i sju månader och hon är den nationelle säkerhetsrådgivaren John Boltons närmaste medarbetare.

Ricardel har tidigare hamnat i konflikt med flera högt uppsatta personer, bland annat USA:s försvarsminister Jim Mattis.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA