Mobbning

Seven, 10, mobbades för stomi – tog sitt liv

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

Seven Bridges mobbades för sin sjukdom. För en dryg vecka sedan begick han självmord – bara tio år gammal, skriver NBC. Nu hedras han världen över av andra med stomipåse.

På grund av en medfödd skada var femteklassaren Seven Bridges, från amerikanska delstaten Kentucky, tvungen att bära stomipåse på magen. För det blev han mobbad av andra elever. Till slut orkade han inte mer – den 19 januari hittades han död av sin mamma Tami Charles, rapporterar NBC. Seven Bridges blev bara tio år gammal.

– Min son tog sitt liv på grund av mobbning, det har pågått i omkring sju månader. Fruktansvärt. Det hände alltid småsaker i skolan, men det var aldrig så illa som i år, säger hon till kanalen.

Hedras världen över

Historien om Seven har berört personer världen över. En insamling har startats för att stötta familjen och motsvarande 900 000 kronor har kommit in på åtta dagar. Nu hedras han, framför allt, av andra personer med stomi.

Hashtaggen #bagsoutforSeven grundades av en Stephanie som lever med Crohns sjukdom. I ett inlägg på Instagram visar hon upp sin stomipåse och berättar sin historia om när hon opererades akut.

”Jag kände ingen annan i min ålder med Crohns, eller med stomi. Jag trodde att mitt liv var över. […] Jag har övervägt att avsluta mitt liv många gånger”, skriver hon.

Till slut lärde hon sig leva med sjukdomen och acceptera påsen.

”Jag föreslår att vi i solidaritet visar upp bilder på våra påsar. Vi delar med oss för Sevens skull”, skriver hon.

Nu har över 1 000 bilder delats under hashtaggen i syfte att stötta varandra.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Lotte var på stranden med stomi – blev ombedd att klä på sig

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobbning

Magsjukdomar

NBC

Kentucky

Barn & unga