Liga marknadsförde narkotikahandel med sms

avTT

Foto: Daniel Kihlström / TT
Tolv män åtalas misstänkta för att ha sålt stora mängder narkotika i Helsingborg. Arkivbild.

Via sms marknadsförde nätverket att det fanns knark att köpa.

Nu åtalas tolv unga män i Helsingborg misstänkta för grova narkotikabrott. Enligt åklagarna ska ligan ha dragit in 1,2 miljoner kronor på sin försäljning.

De tolv männen, i åldrarna 17–23 år, åtalas misstänka för omfattande narkotikahandel i Helsingborg under en femmånadersperiod. Enligt åtalet har männen sålt närmare nio kilo cannabis, knappt 400 gram kokain, 37 ecstasytabletter och över 1 000 tabletter tramadol till 841 köpare i områdena Drottninghög och Fredriksdal. Gänget har haft kontakt med sina kunder via telefonsamtal och sms, och vid nio tillfällen har en stor mängd sms skickats till kunderna om att det nu fanns narkotika att köpa.

Totalt ska männen ha dragit in runt 1,2 miljoner kronor på sin försäljning, men enligt åklagarens beräkning har det kostat ligan 625 000 kronor att köpa in den narkotika som de sedan själva har sålt vidare.

En 20-åring pekas ut som ledare för ligan och han åtalas misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott. Övriga elva är åtalade för grovt narkotikabrott, enligt åtalet som har lämnats in till Helsingborgs tingsrätt.

Brottsligheten misstänks ha pågått under perioden 27 november 2017–24 april 2018. Elva av de tolv åtalade männen har varit häktade sedan i april i fjol.

ARTIKELN HANDLAR OM