Nyheter

EXFRUN GRIPEN

NYHETER

Bitter vårdnadstvist misstänks vara motivet till mordförsöket på greven

POLISENS TEORI: HON LEJDE VAPENMAN Kvinnan och greven, som här svårt skadad förs in i ambulansen, skilde sig för något år sedan. Sedan dess har de kämpat om vårdnaden, och detta är ett möjligt motiv till dådet i Gamla stan i tisdags.
POLISENS TEORI: HON LEJDE VAPENMAN Kvinnan och greven, som här svårt skadad förs in i ambulansen, skilde sig för något år sedan. Sedan dess har de kämpat om vårdnaden, och detta är ett möjligt motiv till dådet i Gamla stan i tisdags.

Grevens exfru misstänks ha lejt en vapenman för att skjuta honom i Gamla stan.

I går kväll anhölls hon för anstiftan till mordförsök, enligt Aftonbladets källor.

Kvinnan greps i sin lägenhet framför de två gemensamma döttrarna.

Polisen misstänker att tvåbarnsmamman, som är i 40-årsåldern, lejt en vapenman med uppdraget att döda greven och hans nya flickvän, enligt Aftonbladets källor.

Redan några timmar efter dådet i förrgår kväll förhördes hon i sin lägenhet några hundra meter från brottsplatsen.

På torsdagseftermiddagen kom uppgifter om att Stockholmspolisen har hämtat in ytterligare en person till förhör om mordförsöken.

– Han är väldigt intressant för utredningen, säger Conny Dahl, chef för Citypolisens utredningsrotel, till Nyhetskanalen.se.

Mannen ska dock inte vara delgiven någon misstanke om brott i nuläget.

Äldsta dottern var sjuk

Enligt uppgifter till Aftonbladet var Greven och exfrun kallade till ett föräldramöte på barnens skola när skotten föll.

– Hon kunde inte gå på mötet och var kvar hemma eftersom äldsta dottern var sjuk, säger en vän till kvinnan.

I går kväll kom polisen till hennes lägenhet i Gamla stan. Inför barnen och några vänner fördes hon bort av polis. Någon timme senare anhölls hon misstänkt för anstiftan till mordförsök i två fall.

Polisens presstalesman Petra Sjölander vid Citypolisen i Stockholm kan i dag, torsdag, bekräfta för Aftonbladet att polisen anhållit en person i samband med mordförsöken i Gamla Stan.

– Det stämmer, men jag kan inte säga mer just nu.

Hennes vänner och familj chockades i går av beskedet om misstankarna mot henne.

Har två flickor ihop

– Det är inte sant, jag är till hundra procent övertygad om att hon är oskyldig, säger vännen.

Kvinnan har två små flickor tillsammans med greven. Sedan skilsmässan för något år sedan har de båda exmakarna legat i en bitter vårdnadstvist.

Beskyllningar om brott

Socialtjänsten har gjort flera utredningar och beskyllningar om brott har gjorts från båda parter. Vårdnadstvisten ses som ett möjligt motiv, enligt en poliskälla. Men vänner och familj vägrar tro att tvåbarnsmamman är skyldig.

– Det här är gjort av en galning, varför skulle hon leja en mördare och var hittar man en sån, säger en vän.

Omhändertagna

Med pappan livshotande skottskadad och mamman anhållen misstänkt för anstiftan till mordförsök har socialtjänsten tagit hand om barnen.

– Det är för jävligt att deras enda trygghet togs ifrån dem. De stackars barnen har redan varit med om så många trauman. Socialtjänsten har inte skött det här bra alls. Kunde inte flickorna få stanna hos mormor?, säger en vän till familjen.

Enligt uppgifter hade den misstänkta tvåbarnsmamman i går samlat sin familj för ett rådslag om vad hon skulle ta sig till.

Bara några timmar efter skotten hade hon förhörts av polis. Hon var enligt uppgifter mycket uppriven.

”Hon var orolig”

– Hon försökte få fram information om vad som hänt och hur det var med honom. Hon var orolig för honom, han är trots allt barnens pappa och de har varit gifta i många år.

– Men hon var också orolig för sin egen och barnens säkerhet, säger vännen.

”Det är lite rörigt nu”

Klockan 14.35 i går ringde Aftonbladet till kvinnan. I bakgrunden hördes sorl och röster.

– Det är lite rörigt. Jag kan inte prata om det här just nu, svarade hon med låg röst.

Kan vi ringa senare?

– Prova efter sex.

Men på kvällen var det ingen som svarade på numret. Kvinnan hade gripits, misstänkt för att ha försökt få sin ex-man mördad.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter