Nyheter

Barnamördare får ny identitet

Av: 

Catarina Håkansson

NYHETER

Hotas av lynchmobb

Tracy Connelly, 28, fälldes för att ha orsakat sin sons död.

När hon avtjänat sitt straff kommer hon troligen att få ny identitet. Och personlig tränare och frisör för att förändra sitt utseende.

När bilderna på Tracy Connelly, som dömdes för att ha orsakat sin sons död, tapetserades över England förändrades hennes liv för andra gången på kort tid.

På grund av hatet mot henne och risken för en väntande mobb kan hon tvingas byta namn och förändra sitt utseende. På skattebetalarnas bekostnad.

Kan bli dyrt

Harry Fletcher är biträdande generalsekreterare för Napo, som arbetar med frigivna fångar.

– Vår uppgift, tillsammans med polisen, är att hålla henne säker. Ett fullt identitetspaket innebär troligen ett nytt namn, ett nytt personnummer och hjälp med att förändra sitt yttre, säger han till brittiska Sky News.

– Ett fullt identitetspaket kommer vara väldigt dyrt. När hon släpps från fängelset kommer man göra en bedömning av hur stor risken är för henne.

Vill ut och resa

Tracy Connellys advokat kommer förmodligen dessutom att begära att domstolen förbjuder medierna att avslöja hennes nya identitet och var hon är.

Första gången hon kan bli aktuell för villkorlig frigivning är 2012 när hon avtjänat tre år av sitt straff.

I England har man tidigare erfarenhet av sådana fall.

1993 dödade två pojkar två år gamla James Bulger. När de släpptes från fängelset erbjöds de hjälp med att ordna nya identiteter för att skydda dem.

Maxine Carr kallades en av Englands mest hatade kvinnor. Hon dömdes 2002 till tre och ett halvt års fängelse för att ha skyddat sin pojkvän som mördat två småflickor. Också hon fick ny identitet.

Från fängelset har Tracy Connelly skrivit till en vän att hon ville resa och festa när hon blev fri.

Det kanske hon måste. Långt från England med en tagen identitet.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: