SD-man: Borde avrätta Reinfeldt

Publicerad 2015-08-20

En SD-politiker har gjort en rad kränkande inlägg på Facebook där Löfven kallas för "Judas” och ”Reinfeldt ska avrättas”.

– Det var ett skämt kompisar emellan, säger Roar Vesterengen, ledamot i kommunfullmäktige i Falköping, till Skaraborgs Läns Tidning

Roar Vesterengen

Sverigedemokraten Roar Vesterengen har delat en rad kränkande inlägg den senaste veckan, en nyhet som organisationen ”Inte rasist men...” var först med.

Avrätta landsförrädare

Först delade Vesterengen ett inlägg på Facebook om Stefan Löfven, som kallas både Judas och Quisling.

Sedan delade han ett inlägg med rubriken ”Reinfeldt skadade Sverige medvetet med invandringen”. Och lade till kommentaren "landsförrädare blev straffade med döden förr i tiden, kanske dags att införa det igen".

Roar Vesterengen säger att inläggen var ”skämt kompisar emellan” och att han inte hade tänkt på att de kunde läsas av alla på Facebook.

– Men det var inte så smart att skriva så om Reinfeldt, så jag tog bort det, säger Vesterengen till Skaraborgs Läns Tidning.

”Fel att önska livet av människor”

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof säger att Vesterengens uttalanden inte är partiets åsikt.

– Det här känns väldigt olämpligt. Man ska definitivt inte gå runt och önska livet av människor, säger han.

Kommer partiet att vidta några åtgärder?

– Detta är något som partiets medlemsutskott kommer att undersöka djupare, naturligtvis. Vad det får för konsekvenser återstår att se. 

Rent generellt har det gjorts en rad olämpliga uttalanden från olika medlemmar genom åren – vad säger du om det?

– Det finns ett problem rent allmänt på nätet där människor uttrycker sig aggressivt, plumpt och väldigt personligt. Det är olämpligt och inget debatten gynnas av, säger Jomsof.

Aftonbladet söker Roar Vesterengen för en kommentar.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln